Discussió:Crataegus oxyacantha

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Segons el Termcat el Crataegus laevigata és l'espinalb centreuropeu. El nom espí blanc no l'he trobat enlloc i li caldrien referències.

Per altra banda segons la Flora Manual (Bolòs, Oriol de [et al]. Flora manual dels Països Catalans. 2a ed. Barcelona: Pòrtic, 1993. ISBN 84-7306-400-3. ) i l'únic Crataegus present al Principal és el Crataegus monogyna (l'arç blanc), que no és la mateixa planta que el Crataegus laevigata però que segons la Flora Europaea també s'ha anomenat Crataegus oxyacantha, que és un nom ambigu.

O sigui, que al final no sé de quina planta parla aquest article.--Pere prlpz (discussió) 19:10, 5 abr 2008 (CEST)

De fet, el que és segur és que la planta de la foto no té la distribució al Principat que diu l'article.--Pere prlpz (discussió) 02:19, 8 abr 2008 (CEST)

Si no s'aclareix de quines plantes parla, i què s'aplica a cada una, crec que l'article s'hauria d'esborrar.--Pere prlpz (discussió) 11:56, 29 jul 2008 (CEST)

Aquest nom és segons Flora Iberica un sinònim taxonòmic de més d'una espècie reconeguda de C. monogyna. El problema està -tal i com s'esmenta en el text- que no pocs llibres de plantes medicinals l'han reconegut com una "bona espècie" i diferent de C. monogyna. Procedeixo a treure tota la part descriptiva i deixo només la part corresponent a la sinonímia. --pastilletes (discussió) 19:18, 6 oct 2008 (CEST)