Discussió:Entropia

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

He canviat la definició d'entropia.

A la versió aterior es deia que és la magnitud termodinàmica que que mesura la part de l'energia que no pot utilitzar-se per a produir un treball.

Això no és correcte encara que es defineix així mateix a la viquipèdia en anglès i en aspanyol.

L'entropia té unitats de Wats/Kelvin no de Wats, no mesura una energia i molt menys la energia que no es pot utilitzar per a produïr treball.

La quantitat d'energia calorífica que es pot utilitzar per a produïr treball depèn de les temperatures dels focus calorífics.

He provat d'explicar-ho el millor que he sabut.

Podeu consultar qualsevol llibre clàsic de termodinàmica ( per exemple: Thermodynamics, Kinetic Theory, and Statistical Thermodynamics de Francis W Sears i Gerhard L. Salinger) però l'explicació acostuma a estar força barrejada amb la teoria dels gasos perfectes i els diagrames d'estat i costa una mica de treure'n l'entrallat.el comentari anterior sense signar és fet per Gomà (disc.contr.) --IradiBot (comentaris/incidències) 20:14, 4 set 2007 (CEST)



Benvolgut Gomà,

No he aconseguit veure si la definició general que hi havia en aquest moment era la mateixa que havies formulat en la teva modificació. En tot cas, la que he trobat jo (L'entropia s'interpreta com la mesura del desordre d'un sistema. ) m'ha semblat excessivament parcial.

Sóc conscient que l'entropia és una magnitut termodinàmica molt particular i per la qual s'han escrit nombroses definicions diferents (fins i tot en els llibres de termodinàmica resulta difícil trobar una definició literària (no matemàtica) única i universal per a l'entropia), en funció de si s'aplica a l'intercanvi de calor, a l'eficiència de les màquines termodinàmiques o al nombre de microestats d'un sistema (desordre). No obstant, crec que és es fa més entenedora si s'explica quin era el sentit original i com, poseriorment, va ser relacionada amb altres fenòmens de la natura.

En qualsevol cas, he afegit referències a la definició.

--Gerard (disc.) 11:51, 7 gen 2011 (CET)