Discussió:Federació Regional Espanyola de l'AIT

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Origen de l'A encerclada[modifica]

No entenc per què s'accedeix a l'article sobre la FRE de l'AIT com a "origen de l'A encerclada". A Historia y resultados inesperados de un símbolo, escrit per l'equip Gli Iconoclasti i editat a Catalunya per Ed. Virus i la Fundació Salvador Seguí (ISBN 978-84-92559-14-5), es denuncien les genealogies apròcrifes de l'A encerclada, i esmenten l'error de la Viquipèdia entre rialles, doncs realment el símbol és una mica previ al Maig del 68 de París, realitzat per un grup llibertari de Milà.--Makoki13 (disc.) 19:53, 1 abr 2014 (CEST)

Hola Makoki13, no he trobat cap menció a l'origen de l'A encerclada en aquest article. A quina frase et refereixes, concretament? Seguint la font de la imatge, sembla que va sortir d'aquest article. No tinc ni idea de si és legítima o apòcrifa. En tot cas, és cert que el símbol com a tal no es va popularitzar fins els anys seixanta, començant per Itàlia. Això està explicat a w:Anarchist_symbolism#Circle-A i si vols fer un cop de mà estaria molt bé que milloresis la secció corresponent a Simbologia_anarquista#A_encerclada. Moltes gràcies per la teva interessant aportació.--QuimGil (disc.) 21:43, 1 abr 2014 (CEST)
En aquesta pàgina es poden trobar diversos segells utilitzats en aquella època per associacions obreres, i fins i tot n'hi ha alguns de seccions de l'AIT a Catalunya. Les referències a escaries i compasos (propis de la maçoneria) són frequents. Tot i així, en una primera cerca no he sabut trobar referències històriques al logotip en qüestió. Si és inventat, ho va inventar algú amb certa coneixement de causa.--QuimGil (disc.) 21:57, 1 abr 2014 (CEST)
Aquests sí semblen autèntics, i un d'ells té data del 1869.--QuimGil (disc.) 22:11, 1 abr 2014 (CEST)
Makoki13, quina casualitat. M'arriba una notícia d'un llibre, obro un PDF i pam, mira què tenim fotografiat. He enviat un correu als editors preguntant pel tema i, de passada, comprant el llibre. :) --QuimGil (disc.) 07:24, 4 abr 2014 (CEST)