Discussió:Formigó pretesat

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Proposta de fusió[modifica]

Proposo la fusió de la pàgina Formigó pretesat amb la pàgina Formigó posttesat ja que es tracta de la mateixa tecnologia de construcció. La denominació correcte és formigó pretensat, però la confusió és habitual perquè hi ha dues tècniques de prentensar el formigó: pretesant les armadures abans de formigonar, o postesant les armadures després de formigonar. És la primera vegada que proposo la fusió d'un article i no sé ben bé quin és el procediment, però tampoc volia fusionar-los sense consultar-ho. Salutacions. --Oriolfam (disc.) 00:52, 25 oct 2012 (CEST)

Ara mateix l'article formigó posttesat parla específicament del formigó amb armadures postteses. Aleshores, crec que aquest article hauria de seguir separat, amb el nom que sigui. De fet, es pot fer un article general de formigó pretensat i articles separats per les particularitats del formigó amb armadures pretesades i posttesades.--Pere prlpz (disc.) 16:55, 28 nov 2012 (CET)
Ok. Podem mantenir els dos articles, tot i que es tracten de dues tècniques diferents d'aplicar el mateix concepte. M'agradaria millorar-los, però no trobo referències bones enlloc. Per cert, gràcies Usuari:Pere prlpz per desfer els canvis que havia fet en Usuari:Flamenc al meu anterior missatge. Salut!--Oriolfam (disc.) 23:06, 19 set 2014 (CEST)
@Oriolfam: En qualsevol cas, pots ampliar l'article general, si vols copiant coses del particular. Si al final resulta que l'article particular és redundant amb el que ja diu el general, el podem redirigir fins que algú l'ampliï més.
I sobre el tema, llibres n'hi ha molts. El difícil és trobar un curs d'estructures de formigó en línia.--Pere prlpz (disc.) 23:11, 19 set 2014 (CEST)