Discussió:Guillem I d'Entença

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Hola!

Gràcies per l'enllaç, però pot generar confusió: aquest Guillem I d'Entença no és el que dóna nom a la baronia (petits inconvenients d'avis i néts que es deien igual...). Com ho podem resoldre?

Montserratfj (disc.) 07:36, 1 abr 2014 (CEST)

Hola, Montserratfj, realment el arbre dels Entença és complicat. El Guillem de la baronia de l'Entença de Prades imagino que deu ser Guillem d'Entença i de Montcada (sisè baró d'Entença), un nom ben complicat que no acabo d'entendre. Correcte? --V.Riullop (parlem-ne) 08:35, 1 abr 2014 (CEST)

Hola! Sí, és ell mateix, correcte! De fet, aquesta és una forma contemporània d'anomenar-lo (afegint tots els cognoms dels seus avis), quan en realitat en aquella època les persones només tenien un cognom, normalment usaven el de la seva senyoria principal o el del seu pare. I tampoc es numeraven per ordre genealògic... Clar que això és una llicència actual per ajudar-nos a identificar-lo (però ja veus que al final hem d'anar a anomenar pare i mare per estar segurs de qui parlem). Salut! Montserratfj (disc.) 18:34, 1 abr 2014 (CEST)