Discussió:Guineu (desambiguació)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Ni les pàgines de desambiguació ni cap altre article referencien el DIEC per justificar la seva existència. Segons les normes d'estil la Viquipèdia ha de fer el cas l'IEC i això ja ho cobreix. Tampoc la Viquipèdia en castellà cita la RAE a totes les seves paraules. 80.31.235.41 17:47, 1 des 2007 (CET)

Una aplicació estricta de Viquipèdia:Verificabilitat i Viquipèdia:Citau les fonts voldria dir que qualsevol afirmació que es contingui a la Viquipèdia ha d'estar recolzada per una font externa. Com que no totes les paraules que es defineixen als articles ni les que fan servir per anomenar-los són al DIEC, no és evident que aquesta sigui la font utilitzada. Per exemple, alguns dels termes d'aquesta desambiguació estan recollits al Termcat però no al Diec (encara no havia posat la referència, però ara la poso), pel que és important dir d'on hem tret cada cosa. A més, durant una molts mesos l'article guineu ha tingut un contingut que no lliga amb la definició que es dóna aquí, que és la del diccionari, i si citar les fonts sempre és convenient, esdevé imprescindible quan un tema és controvertit com el significat de guineu.--Pere prlpz 18:09, 1 des 2007 (CET)
T'ho diré d'una altra manera. Si trenques la norma feta servir fins ara de no citar mai el DIEC hauràs d'entrar article a article a citar-lo i de pas convertir la Viquipèdia en l'única enciclopèdia del món que cita un diccionari per justificar les seves entrades en comptes d'una font primària. T'imagines la GEC citant el DIEC a cada article? 80.31.235.41 18:12, 1 des 2007 (CET)
Norma de no citar mai el DIEC no n'hi ha cap, i sí que hi ha uns quants articles que citen el DIEC i més diccionaris i des de fa mesos (guppy en cita dos, per exemple). Les altres enciclopèdies no cal que citin res perquè en tenen prou de citar el currículum dels seus redactors i la solvència del seu comitè editorial, que no és el nostre cas. També hi ha molts articles de la Viquipèdia que no citen res, però no és pas un costum que haguem d'elevar a la categoria de norma, sinó més aviat al contrari.--Pere prlpz 00:32, 2 des 2007 (CET)