Discussió:Indumentària

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Caldria fusionar-lo amb roba?--Peer (discussió) 10:35, 31 ago 2008 (CEST) "[respon]


Opino que sí; que caldria fer-hi alguna mena de fusió. El contingut és redundant, i ambdós articles enllacen a articles del mateix tipus; però Roba enllaça a moltes versions lingüístiques, i Indumentària només a l'espanyola; de manera que hi ha dos articles que enllacen al mateix; i la versió espanyola, ¿a quin dels articles catalans emmenarà? Això és insostenible.

Ara: cal tenir en compte que:

  • a) 'indumentària' és un concepte més ampli que 'roba'. Per exemple, un casc d'acer és un indument, però no és pas 'roba'. O, dit altrament, no tot allò que serveix per a vestir-se és 'roba'. Només des d'un punt de vista abusivament ampli es pot considerar que el calçat és una mena de roba; en canvi, forma part indiscutible de la indumentària;
  • b) "indumentària" té dos grans significats: a més d'ésser el 'conjunt d'induments', és la 'disciplina que estudia científicament els induments'.

Una possibilitat fóra:

  • tractar Indumentària com el terme més ampli. S'hi farien les dues definicions dels sengles conceptes, i s'hi inclouria una història general de la indumentària (incloent-hi, per exemple, el calçat); fóra el més pràctic i clar, i no dispersaria la informació. Aquest article duria els enllaços que ara té l'article Roba.
  • deixar l'article Roba per a informació sobre la roba pròpiament dita, i enllaçar amb l'article Indumentària per a les qüestions més àmplies i per a la història de les formes de vestir.

Ara: això implicaria transformar la categoria "Roba" en una categoria "Indumentària", o bé crear una categoria "Indumentària" de què pengés la categoria "Roba".

Joan Rocaguinard --Joan Rocaguinard (disc.) 21:44, 29 juny 2009 (CEST) 9:40, 29 juny 2009[respon]

Jo crec que la roba fa referència a teixit (Conjunt de peces de tela destinades a un ús concret. segons el diccionari del GEC) i indumentària a allò destinat a vestir (Peça o conjunt de peces que usen les persones per a cobrir-se o vestir-se). El que proposaria fer és bellugar el que faci referència als productes teixits cap a tèxtil i la resta cap a indumentària i fer servir {{confusió}} a la capçalera d'aquests articles. --Bestiasonica (disc.) 11:26, 8 gen 2010 (CET)[respon]