Discussió:Infinit

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Infinit de segon ordre[modifica]

La "demostració" del fet que el conjunt dels nombres reals no és numerable és falsa, o més aviat inconsistent. L'argument utilitzat ("allò que defineix una recta real és que entre dos elements qualssevol d'aquest conjunt sempre en podrem trobar un que estigui entremig, és a dir, que (...) sempre podem trobar tres elements a,b,c tals que: a<c<b ") és vàlid també per als nombres racionals, que constitueixen un conjunt numerable.

L'autor confón dues coses:

  • la no numerabilitat
  • la densitat (en sentit topològic)

L'argument correcte (clàssic) és el de la diagonal de G. Cantor (cf. Diagonalització de Cantor). Vivarés

Estic d'acord amb el comentari. certament la meva demostració és errònia. Ara bé, m'agradaria saber si coneixes el problema històric que va donar lloc ala creació dels reals. Em refereixo a qué va motivar als matemàtics de la epòca a haver de crear el cos dels reals. Gracies.
He posat la demostració que crec que l'autor inicial de l'article volia posar i un enllaç a la demostració de la diagonal de Cantor.

el comentari anterior sense signar és fet per Gomà (disc.contr.) 19:57, 27 jul 2009 (CEST)[respon]

Ja he llevat les expressions en primera persona del text, keda esborrar les expressions valoratives, ke no n'he vist cap de rellevància, i afegir els enllaços, ke no sé fer-ho.som-hi nois!! (discussió) 18:17, 25 des 2007 (CET)[respon]

el comentari anterior sense signar és fet per Gomà (disc.contr.) 20:40, 25 maig 2009 (CEST)[respon]

el comentari anterior sense signar és fet per Gomà (disc.contr.) 00:57, 26 maig 2009 (CEST)[respon]