Vés al contingut

Discussió:Jaume Vila Mulet

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El problema amb la no notabilitat de Jaume Vila és el general de tots els polítics electes a petites poblacions (sí, ja he llegit els criteris de la Viquipèdia), de manera que si es proposa la seva supressió per aquest motiu, realment s'hauria d'aplicar per igual a tots els batles mallorquins, excepte el de Palma i qualcun altre (p. ex., Pere Rotger) que a la vegada hagi ostentat un altre càrrec. Aquest criteri té sentit a Catalunya (amb la gran quantitat de municipis existents), però no pot ser aplicat per igual a les Illes Balears, on -per raons demogràfiques evidents- el pes de la política local és més sentit que a altres indrets del mateix domini lingüístic (pensem no ja en Mallorca, sinó en Menorca, Eivissa o Formentera). És a dir, que quan ens referim a l'àmbit estrictament balear, els criteris generals no poden ser igualment vàlids, i que aquesta perspectiva s'ha de conservar sempre si, respecte a Mallorca, la Viquipèdia catalana vol ser quelcom més que, per exemple, la Viquipèdia en esperanto. En cas contrari, no ja els polítics, sinó bona part de tota la cultura illenca es podria excloure de la Viquipèdia sense més motiu que la seva mínima repercussió més enllà de l'arxipèlag. Per tant, al criteri general de notabilitat -de qualsevol cosa- li manca concretar l'àmbit dins del qual es predica i es valora aquesta característica, que si és massa general por donar lloc a supressions poc assenyades.


Ara bé, si no es volen admetre aquests arguments, cal explicar:

  1. Per què es discuteix la notabilitat de Jaume Vila i no la dels restants batles de Valldemossa també recollits a la Viquipèdia.
  2. Per què es qüestiona la notabilitat només en relació amb un batle de Valldemossa i no respecte als d'altres localitats mallorquines, fins i tot amb entrades a la Viquipèdia molt més breus.
  3. Per què existeix i es manté la categoria "Alcaldes mallorquins", que només pot incitar a omplir-la amb nous polítics locals; per no esmentar les subcategories d' "Alcaldes de Palma" i "Alcaldes de Llucmajor".
  4. En el cas de Jaume Vila, el fet de ser el primer nou batle després de 29 anys de mandat de Joan Muntaner no és motiu suficient per donar-li notabilitat?
  5. En general, quin ha estat el criteri seguit fins ara per incloure l'avís de manca de notabilitat als articles de batles mallorquins de la Viquipèdia? Jo no l'he pogut deduir, però segurament tendrà qualque fonament.

--Maziacs (disc.) 00:00, 20 set 2010 (CEST)[respon]