Discussió:Jaume el Just

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Hi ha concordància entre els números dels monarques a València, Balears i Mallorques? Ho dic per què sinó el que potser sortiria a compte és posar el sobrenom a l'enllaç enlloc del número. Llull 17:46 7 set, 2004 (UTC)

Jaume el Just no va ser mai comte del Rosselló i la Cerdanya, ni senyor de Montpeller i Omelàs. Jaume II de Mallorca no va ser desposseït d'aquests territoris. --Lliura (disc.) 23:30, 4 gen 2015 (CET)

Si no recordo malament la cosa va per aquí: Confiscación del Reino de Mallorca, Pau d'Anagni i Corona de Mallorca. Salutacions.--Georg-hessen (enraona'm) 07:24, 5 gen 2015 (CET)
Els articles no són massa clars al respecte, només el de la Corona de Mallorca diu expressament que els territoris catalans continentals romangueren en poder de Jaume II de Mallorca. No se canviar el quadre final sense provocar un daltabaix--Lliura (disc.) 08:07, 5 gen 2015 (CET)
Els quadres d'abaix són dels títols. Que Jaume II retingués el domini sobre Els Comtats no implica que no ho fes com a usurpador, car després de la confiscació totes les dependències del regne de Mallorca -és a dir, els comtats, carladés, etc- estaven sota la jurisdicció del rei d'Aragó. Les situacions on hi ha disputes entre reis són sempre complexes car el domini territorial a vegades no es correspon amb la legitimitat del títol. Si vols un exemple d'aquestes situacions, els reis de França com ara Lluís XIV de França es continuaren nomenant reis de Navarra tot i tenir només el domini territorial de la baixa Navarra mentre els monarques d'Espanya com ara Felip II de Castella també en tenien el títol. Embolicar-se en aquests detalls pot ser molt frustrant, i amb la voluntat de ser més precís en la informació es pot acabar aportant una saturació d'informació que més aviat desinforma. No sé si m'explico. Salutacions.--Georg-hessen (enraona'm) 07:53, 6 gen 2015 (CET)
PD: si t'hi vols entretenir, vaig fer un quadre de successions específic per a títols en disputa. En pots veure exemples a Isabel I d'Acaia, Carles II d'Anjou, Matilda d'Hainaut o Jaume dels Baus.