Discussió:Jehovà

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Canvi del títol de l'article[modifica]

El nom diví anomentat sovint com a tetragrama, es per als estudiosos una controversia. Així i tot, els judeus de hui, l'Esglesia Catòlica, l'Esglesia Ortodòxa, i també les Siríaca i Copta i fins i tot alguns ministres protestants, usen com a formula correcta la forma Jahvè.

El catedràtic en Sagrada Escriptura de la Facultat de Teología de Valencia y professor a la Facultat de Teología de Sant Damas de Madrid, el M.I. Dr. Enric Farfán Navarro, autor de la "GRAMATICA ELEMENTAL DEL HEBREO BIBLICO", d'Editorial Verbo Divino, o "El desierto transformado: una imagen deuteroisaiana de regeneración", publicat per l'Editorial del Pontifici Institut Biblic, entre altres, considerat una emminencia en aquest camp, especialista en Hebreu, que també ha col·laborat en traduccions de la Bíblia de Jerusalem (llibre d'Isaíes) i que ha treballat colze a colze amb el Pare Lluis Alonso Schökel, considera que la transliteració Jehová no existeix ni ha existit mai en l'hebreu, i que la versió correcta es la de Iavhèh. Així ho ha ensenyat durant anys en les seues classes a la facultat.

Es per aixó, que, com fan altres versions de la Viquipedia (al pareixer totes), demane que el present article canvíe el seu títol per el de Jahvè o Iahvèh.

Encara que siga una questió polèmica, es la paraula que majoritariament s'accepta com a vàlida, ademés que es la que admés l'esglesia Catòlica i altres esglesies cristianes, principals interprets de la Escriptura Sagrada, així com receptors de la mateixa per trasmisió apostòlica.

Sense afany de crear discusions ni polèmiques, crec convenient el canvi de nom.

Sgt: Pasqui 86 (disc.) 09:54, 27 ago 2010 (CEST)