Vés al contingut

Discussió:Josep Maria Allué Esteve

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Torno a plegar[modifica]

Després d'uns dotze anys sense entrar a la viquipèdia amb el meu usuari i, per tant, sense crear nous articles, se'm va ocórrer que estaria bé posar-m'hi i augmentar, de nou, un apartat gairebé negligit, el dels jocs.

I vaig pensar fer-ho creant un article sobre l'autor de jocs català més important, vist que autors estrangers amb un currículum similar o inferior hi són, per exemple Philippe des Pallières, Michael Schacht o Michael Schacht. La idea era continuar amb potser altres autors, editorials i festivals catalans. Coses que en un principi tenen més sentit aquí que no pas a una viquipèdia en altres idiomes.

I em trobo que res, que sembla que ser un autor de desenes de llibres i de jocs, amb llibres traduïts a deu idiomes, amb premis internacionals... no et fa mereixedor de tenir un article aquí. Però ser un autor francès o alemany amb un joc d'èxit està bé.

També sembla que un article sense cap referència (Michael Schacht) o amb només una (Philippe des Pallières) són 100% acceptables, però que el d'un autor català, amb referències com la Vanguardia, l'Ara, Onda Cero, Ràdio Arenys o Ràdio Ciutat Vella (per a citar només els mitjans tradicionals), no és acceptable.

També hi ha que el web més important en llengua espanyola sobre jocs, Jugamos Todos, de l'associació cordovesa homònima, referència de notícies i informacions lúdiques, amb anys i panys de funcionament, no és vàlid com a referència

També hi ha el fet d'escriure que "segons ell Tobynstein va ser el seu primer joc d'autor" i posar-hi com a font l'àudio d'una entrevista on afirma exactament això. La referència eliminada i la frase amb un "Cal citació".

O que els articles de Philippe des Pallières, Michael Schacht o Michael Schacht tinguin tots els jocs, però aquí se n'elimini la llista. O que els articles d'escriptors tinguin totes les obres però aquí se'n deixin només algunes. Per cert, de tots els llibres el possiblement més important és l'Un, dos, tres, pica paret!, publicat a la Galera.

També entenc que si els articles sobre aquests altres autors no estan acusats de "currículums" és perquè són curts i hi ha poca informació. I que en ells les referències de blogs són vàlides.

Ah, una cosa interessant és això de posar plantilles dient que a la discussió s'hi trobarà informació del tema, i que a la discussió no hi hagi res...

Bé, en resum, que com a mínim per mi la viquipèdia en català continuarà sense tenir nous articles sobres jocs. Us recomano escoltar l'entrevista amb en Xavier Sala-i-Martín el dia 8 de març de 2018, al Matí de Catalunya Ràdio, sobre el procés d'edició a la viquipèdia i per què aquest expulsa certs grups de gent. Plantegeu-vos-ho, si us plau.

PS. Si voleu més referències per a poder-les esborrar sense cap mena de justificació:

--Viktor~cawiki (disc.) 01:13, 15 març 2018 (CET)[respon]

Proposta d'esborrament[modifica]

Aquest article va ser proposat per esborrar i la proposta es va tancar sense acord al cap de 14 dies.--Medol (disc.) 10:58, 22 març 2018 (CET)[respon]

més fonts[modifica]

- Allué: «El escritor narra una historia y el reto de un juego es meterte dentro de la historia» - Entrevista a Josep M. Allué, cocreador del juego «El Monstruo de los Colores - 'El monstre de colors', del cuento al juego de mesa - La ilustradora Anna Llenas crea junto a Josep Maria Allué y Dani Gómez, de Idealúdica, este juego que permite asociar las emociones a un color - Josep Maria Alluè i Dani Gómez - Subscriu-te a Núvol i emporta’t el joc El Monstre de colors - Presentació joc i l’audioguia (des)vestint aliments - El monstruo de colores - VIA LLIURE Els jocs de taula: un clàssic de l’estiu - Baobab - Els jocs de taula de Devir agafen embranzida - La producció catalana de jocs de taula s'enforteix a Essen - El monstruo de colores, de bestseller a joc de taula. parlem amb Josep Mª Allué. - [Juegos en Familia Baobab: el árbol de cartas] - Capitán Flint: la dura realidad tras el final feliz - Devir News Octubre 2018 - Especial Festival Internacional de Juegos de Córdoba

Nova nominació a l'As d'Or[modifica]

  • [1] Primer autor català amb una segona nominació a l'As d'Or a millor joc infantil de l'any a França. El segon premi més prestigiós a França. Entenc que això, per a en Usuari:Paucabot continuarà sense ser prou rellevant, és clar. Evidentment jo no ho penso afegir-ho perquè després un administrador primer esborri la referència i després d'un mes la frase dient que no està referenciada...