Vés al contingut

Discussió:Josep Torrell i Juncosa

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

J.Torrell es un pintor amb trajectòria[modifica]

Aquest pintor és rellevant té història i compta amb publicacions. és difícil trobar el rastre es va morir i no té família. L'Ajuntament de Prades es va quedar part del llegat de pintures,...

Podem acreditar tot el referent que apareix a la Biblioteca Digital del Centre de Lectura de Reus - Carrer Major, 15 • 43201, Reus. Tel: 977 773 112. (Premi d'Honor Luis Carulla (1982), Creu de Sant Jordi (1983) i Premi Nacional de Cultura (2013). Entitat 'Utilitat Pública, segons ordre de 2004.) La publicació en premsa i les publicacions antigues que es van trobar a raco.cat.

gràcies salut. Vfmass (disc.) 23:44, 21 abr 2024 (CEST)[respon]

Retocs[modifica]

He fet uns quants retocs a l'article, després dels quals trobo que la supressió ràpida ja no és necessària i, per tant, he canviat la plantilla per la de FVA.

Caldria refer el cos, ja que sembla un currículum.

-- Apollo (Voleu res?) 00:37, 24 abr 2024 (CEST)[respon]

P.D.: Hi he afegit la plantilla {{currículum}} pel punt anterior.
@Vfmass, ho podries esmenar?
Salut, -- Apollo (Voleu res?) 00:39, 24 abr 2024 (CEST)[respon]
El problema és que Josep Torrell no tenia família. Va suïcidar-se el dia que no podia caminar ni moure's amb facilitat. Ningú es va preocupar de recollir la seva història i segur es rellevant degut a les obres, va viure de pintor tota la vida. Tenia casa a Prades, Reus i Barcelona.
Jo he intentat reunir tota la informació pròxima existent. Estic mirant de buscar les connexions a Basilea, París i Londres. Sé que va estudiar història a un centre anomenat Centro de Estudios Historicos. El problema és que ningú es va preocupar d'agafar la seva documentació. Sí que l'Ajuntament va agafar les obres que tenia el dia de la mort i han de ser classificades,..
Al centre de lectura de Reus tenen Informació que no et deixen accedir. Poc a poc la van digitalitzant que és part del que vaig adjuntar.
Agrairia que es mantingués considero que només amb les formes en cada obra no és un pintor corrent i molt menys amb l'expedient. Contant que estem parlant de fa més de 60 anys (apareixen textos i coses d'ell a internet avui dia). Amb un familiar o família estaria segur potenciat i salvat. Vfmass (disc.) 02:15, 24 abr 2024 (CEST)[respon]
@Vfmass vegeu Viquipèdia:Allò que la Viquipèdia no és. La Viquipèdia no ha de servir per aquesta finalitat. Gràcies per la vostra comprensió!-- Docosong (disc.) 07:24, 24 abr 2024 (CEST)[respon]
@Vfmass
Ho entenc, i veig que Docosong ja ha respost.
He fet uns quants retocs més a l'article. Per cert, als encapçalaments (títols de secció) no hi calen els dos punts (:).
Salut, -- Apollo (Voleu res?) 15:27, 24 abr 2024 (CEST)[respon]