Vés al contingut

Discussió:Llobregós

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

On neix el Llobregós?[modifica]

L'article diu de fa temps que neix a Calonge de Segarra (Anoia), que un anònim va canviar per la Molsosa (que és al Solsonès). L'Enciclopèdia.cat diu que "Neix als relleus de la Molsosa i Boixadors (Anoia)"[1], i seguint el mapa de l'ICGC el nom de Llobregós es perd al costat d'Enfesta, que és un exclavament de la Molsosa, i aigües amunt d'aquí només hi sé veure torrents.

Estaria bé trobar una font clara o bé explicar les opcions. Pere prlpz (disc.) 21:34, 22 gen 2023 (CET)[respon]

Notifico en Isidre blanc per si hi pot aportar una mica de llum.--Pere prlpz (disc.) 21:35, 22 gen 2023 (CET)[respon]

Seguint el principi de què el naixement d'un curs fluvial és el lloc de la seva conca més allunyat de la seva desembocadura, el Llobregós naix a la Molsosa (que és del Solsonès, no de l'Anoia). A una web de l'Ajuntament de la Molsosa s'afirma que al seu municipi naix el Llobregós. Altra cosa és que aquest riu prengui el nom de Llobregós a partir d'Enfesta, almenys segons els mapes de l'ICGC, que és l'única referència que tenim.
Per cert, qui va fer el canvi de Calonge de Segarra per la Molsosa vaig ser jo. Sense tenir en compte que és del Solsonès, no de l'Anoia. Corregit.--Isidre blanc (disc.) 10:06, 27 gen 2023 (CET)[respon]