Discussió:Nicolau Manent i Maurant

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Bona tarda, Voldria saber si Nicolau Manent i Maurant és la mateixa persona que Nicolau Manent i Puig. Si fos així, hi ha dues entrades diferents a la Viquipèdia. --Isferrer (disc.) 16:17, 9 ago 2015 (CEST) Isferrer

Sembla el mateix. El cognom Maurant sembla erroni. Pau Cabot · Discussió 18:33, 14 gen 2016 (CET)
O són dos diferents i s'han mesclat en aquest article. [1]. Pau Cabot · Discussió 18:36, 14 gen 2016 (CET)

--Isferrer (disc.) 18:54, 14 gen 2016 (CET) Ara no sé si respondré en format correcte, però ho intento. He consultat les dues enciclopèdies més fiables sobre música a terres catalanes i en cadascuna posa un cognom diferent. La segona i de publicació més recent, cita Maurant com a cognom correcte. Cal dir que el redactor de l'article és el mateix, però en el segon cas, amb col·laboració amb l'autor de l'enllaç que has aportat. Per tant, m'inclino a pensar que deu ser Maurant.

Tal com he indicat a l'article Nicolau Manent i Puig crec que el veritable segon cognom d'aquest compositor era Nicolau Manent i Maurant. El cas és que el diari "El Diluvio" en data 23 de maig de 1887 inserta l'esquela contractada suposadament per la família, on el compositor surt amb el nom "Nicolau Manent i Maurant". Podeu veure el diari anant al dia 23 a "El Diluvio, maig de 1887" (edició de tarda, pàgina que té en la part superior el nombre 4194). El problema és que n'hi ha un món d'enciclopèdies, entre elles la Enciclopèdia Catalana, que donen Puig com a segon cognom.Proposo fusionar sobre la Manent i Maurant, no obstant deixant la Manent i Puig redireccionada a la Manent i Maurant. És una proposta. --Jmrebes (disc.) 16:15, 21 juny 2016 (CEST)