Discussió:Os de Civís

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Trobo del tot descencertada la categoria i l'afirmació sobre l'andorranositat del territori. Llull · (vostè dirà) 22:34, 21 mar 2006 (UTC)

És una curiositat geogràfica, no hi veig el problema i no crec que hi hagi confusió. Jo estava convençut de que era un poble andorrà per les indicacions a la carretera. Les guies d'Andorra parlen d'Os de Civís i la GEC ho explica més o menys així. --VRiullop (parlem-ne) 23:08, 21 mar 2006 (UTC)
Però tècnicament no ho és. Ara el redactat queda més clar, però no crec que Llívia hagi d'estar categoritzat a França perquè simplement no en forma part. No tenim que jo sàpiga res semblant a les categories i ho trobo lògic ja que és faltar a la divisió administrativa real. En una categoria hi posem "el que conté" i no "el que és tan a la vora que sembla que ho contingui". Llull · (vostè dirà) 06:21, 22 mar 2006 (UTC)
Si ha sortit l'article és perquè som a la quinzena d'Andorra i com a tal té sentit. Geogràficament les valls d'Andorra "contenen" la vall d'Aós, no és només que ho sembli. La classificació geogràfica és complementària a la política. Potser seria millor dividir l'article en dos: el poble i la vall, però no sé si dóna per tant. Ho trobaries millor si estigués a la Categoria:Geografia d'Andorra? --VRiullop (parlem-ne) 11:42, 22 mar 2006 (UTC)
Ho segueixo trobant del tot incorrecte. És com posar Swazilàndia a la categoria de Geografia de la República de Sud-àfrica. No en forma part i no hi ha de ser. Oh, ja ho sé que és un enclavament, però segueix sense formar-ne part. Sud-àfrica és al voltant però és independent. Que sigui o no la quinzena d'Andorra no veig que tingui relació. Llull · (vostè dirà) 14:10, 22 mar 2006 (UTC)
Bé, miraré de fer-ne dos articles separant la vall del poble, la geografia de l'administració.--VRiullop (parlem-ne) 15:45, 22 mar 2006 (UTC)
La vall queda visiblement fora d'Andorra amb els mapes que he vist, el territori compartit sembla que és la Collada de Montaner o amb més facilitat el riu d'Os de Civís que pot permetre anar cap a Sant Julià de Lòria. No sé exactament què vols fer però pel que dius el que es pot comentar és aquest territori és el riu o la depressió que provoca que no sé si té o no nom propi. Vist en un mapa no sembla tant que "geogràficament sigui d'Andorra" Ací en tens un mapa Llull · (vostè dirà) 18:28, 22 mar 2006 (UTC)

Ho he explicat a coma de Setúria que és el nom més genèric que he trobat. El riu neix a una parròquia, passa per Os de Civís i acaba en una altra parròquia. Pren tres noms diferents: Setúria, Aós i Bixessarri, però es pot considerar el mateix riu i una vall és prolongació de l'altra. Que geogràficament és andorrana i que la vall d'Aós és només un sector de la conca del riu ho diu la GEC [1].