Discussió:Regions d'Itàlia

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

ola,, podau posar les ragions, estats, distribució a la que limita i les caracteristiques economiques de: frança, alemanya, itàlia.el comentari anterior sense signar és fet per 89.131.98.203 (disc.contr.) 14:37, 16 abr 2009 (CEST)[respon]

Nord d'Itàlia, Centre i Sud[modifica]

Perdoneu-me però la menció de Padania com a regió cultural en un article en què es parla de divisions administratives és una miqueta qüestionable, no seria el cas que es tregui? La difusió del terme és bastant recent (anys '90), i abans no es feia servir (i ja s'agrupaven les mateixes regions amb el nom Nord d'Itàlia). A més la paraula padania podria no incloure les àrees alpines i apeníniques del nord (ja que "padano" indica essencialment l'àrea plana i no les muntanyes). Padania si es vol mencionar es més un concepte polític. Si mencionem Padania també hem de donar un nom per al conjunt de les regions del Centre i per al conjunt del Sur.

Seria més correcte dir per al Nord d'Itàlia que inclou totes les regions italianes a nord dels Apenins que formàven part del Regne de Sardenya (Itàlia Norte/Oeste) i del Regne Llombardevènet (a més dels territoris de l'imperi austroungàric). El Centre correspòn més o menys al Granducato de Toscana i als territoris dels Estats Pontifici al sur dels Apenins. El Sud més o menys correspon al Regne de Sicília.