Discussió:Ruta dels Segadors

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

He tret el text en primera persona d'avall per contituir un manual d'instruccions enlloc d'un article enciclopèdic. Llull 07:40 13 mar, 2005 (UTC)


Aquesta ruta és la més fàcil per travessar el Cadí tant en un sentit com en l'altre, ja que en cap moment deixarem de trepitjar un camí marcat i senyalitzat. Seguim les franges de pintura blanca i vermella del GR-107 o Camí dels Bons Homes (també GR-150), sortim de Gósol pel carrer de la Cerdanya en direcció a Font Terrers per entrar al Parc Natural del Cadí-Moixeró per la coma de Cerneres i girar a la dreta fins al Colell. Aquí enllacem amb el PR-C-124, que prové de Saldes vorejant el Pedraforca sota la paret nord. Continuem fins a les Bassotes, on deixem el GR-107 a la dreta per enlairar-nos en llaçades cap al prat Socarrat, amb vistes excel·lents del Pedraforca, la serra d'Ensija i la fageda de Gresolet, i atenyenm la serra Pedregosa. Estrictament pel PR-C-124 (franges blanques i grogues), creuem la coma dels Cortils, passem a propde la font Tordera i arribem al pas dels Gosolans (2410 m).

Si volem, podem pujar al proper Comabona (2547 m), a 30 minuts, amb un gran panorama per totes bandes, seguint per la carena les traces del GR-150-1

La davallada al prat d'Aguiló, ja en vessant cerdà, és forta i ràpida per una tartera. Al prat tenim el Refugi Cèsar August Torras, guardat a l'estiu i alguns caps de setmana, amb servei llavors de begudes i menjador.

Continuem per la pista d'accès fins al coll de l'Home Mort, on ens desviem a la dreta per baixar a les profunditats de la Baga de Ridolaina, dins una pineda frondosa. Després travessem dos torrents i arribem al cortal de l'Oriol i la font de l'Orri. Una drecera ens duu a les planes d'Hereus i una altra al pla de Nas, des d'on sortim del Parc Natural del Cadí-Moixeró i baixem a les envistes d'Olià per enllaçar amb el GR-150. Girem a la dreta (franges blanques i vermelles) i ens dirigim a Pi i Talló travessant la plana de la Batllia. De Talló a Bellver de Cerdanya, de nou pel GR-107, hi ha menys d'un quilòmetre. L'horari del recorregut, és d'unes 7-8 hores. També el podem fer començant per Bellver de Cerdanya, però caldrà incrementar aquest horari i en una hora més, ja que, en aquest sentit, tant el desnivell com l'ascensió al pas dels Gosolans són més accentuats.