Discussió:Salvador Angosto Calvet

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No em sembla correcta la frase

"el primer projecte de susbstitució dels habitatges de les Cases Barates, un projecte que no va rebre gaire atenció. Des d’aquell moment han estat molts els anys de lluita per resoldre un deute de justícia social que ara s’ha fet realitat amb els primers trasllats de veïns i veïnes als habitatges de la primera fase de remodelació del polígon."

per aquesta raó:

La remodelació de Bon Pastor (enderroc del conjunt de cases barates) és un projecte controvertit, que ha generat opinions molt favorables i opinions molt contraries. Salvador Angosto, com a lider veïnal i comissari polític dintre de l'Ajuntament, necessàriament només representa a una part del barri, la part favorable a la remodelació. Que el projecte de remodelació hagi acabat aprovant-se gràcies a la movilització veïnal i no per dinàmiques internes al mateix Ajuntament és una opinió, i a falta de dades proposo omitir-la de la definició. Per neutralitat i respecte a ambdos els bàndols d'un conflicte que està fent-se cada vegada més dramàtic dins del barri, sugereixo de modificar la frase a:

"... un projecte que va ser aprovat finalment a 2003. El trasllat dels primers veïns i veïnes als habitatges de la primera fase de remodelació del polígon va ser al gener de 2007".

--Stafe (discussió) 06:13, 12 feb 2008 (CET)[respon]


Tampoc és correcta la frase

"El 1976, des de l’esmentada associació de veïns, va presentar a l’antic Patronato Municipal de la Vivienda el primer projecte de susbstitució dels habitatges de les Cases Barates, un projecte que va ser aprovat finalment a 2003."

La història del projecte de remodelació no és aquesta. A 1965 hi va haver un primer projecte d'enderroc que preveia la construcció de torres de 25 plantes al riu. Però als 80 entre que el patronat no tenia diners i que la transició va canviar la direcció de molts plans de transformació urbanística (p.e. el Pla de la Ribera), el Patronat va començar a remodelar les cases amb la intenció de conservar-les. Fins i tot hi va haver un regidor (vidal?) que va promoure la rehabilitació integral del barri. Però amb el boom de la construcció dels anys 90-2000 va començar a plantejar-se la possibilitat d'enderrocar i substituir els habitatges.el comentari anterior sense signar és fet per 85.58.93.140 (disc.contr.) 20:53, 15 març 2008 (CET)[respon]