Discussió:Torrent de Pina

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Un és el torrent de Castellitx i un altre és el torrent d'Alcoraia.

El torrent de Castellitx drena la cara nordoccidental del puig de Cura, hom considera que neixia a la font de Randa, desviada cap a la vessant de Llucmajor en temps dels àrabs. Actualment, a la capçalera rep les aigües de les fonts de Treuré, Castellitx i Albenya, entre altres.

El torrent d'Alcoraia drena la cara nordoriental del puig de ses Tres Fites i té entitat a partir de la font d'Alcoraia. Corre vora el nucli de Montuïri, recull nombroses síquies i albellons, inclús, des de principis del segle XX, drena, mitjançant una síquia de fins tres metres de fondària, la conca endorreica que temps enrera existia al pla de la cara de llevant del poble de Montuïri.

Entre ambdós, i passant per la font de Son Trobat, hi ha el torrent de Malesherbes, el qual és un afluent del torrent d'Alcoraia.

A partir de la confluència dels torrents de Castellitx i d'Alcoraia podem parlar de torrent de Pina i, en tot cas, hom pot admetre que al torrent de Castellitx també se l'anomeni torrent de Pina. el comentari anterior sense signar és fet per 37.10.73.151 (disc.contr.)