Discussió:Vaga general catalana d'octubre de 2017

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Títol de l'article[modifica]

Obro aquest apartat per a poder determinar el títol adient per a l'article. He seguit altres articles de vagues de la VP. Salut--Metralleta95 (disc.) 23:49, 2 oct 2017 (CEST)

Vaga general vs. aturada de país[modifica]

La informació del titular és errònia. La vaga general va ser convocada pels sindicats COS, CGT, CNT, IAC i I-CSC el 21 de setembre, després dels esdeveniments repressius que s'estaven succeint a Catalunya (especialment el dimecres 20) atemptant greument contra les condicions de plena normalitat laboral dels treballadors i treballadores. La data escollida no fou a conveniència ja que era el primer disponible desprès del termini de preavís legalment requerit, malgrat que molts actors reclamaven que es pogués fer el 22 de setembre mateix o el 2 d'octubre. A les seves convocatòries s'hi han sumat altres col·lectius de pagesos, bombers i estibadors, així com partits polítics com ERC o CUP.

Desprès de la forta repressió del diumenge 1 d'octubre, la Taula per la Democràcia va decidir fer "vaga general" (anomenada Aturada de país perquè no és una vaga general), circumscrita a un sol dia, pel mateix dimarts 3 d'octubre. Les entitats que en formen part, entre d'altres, són CCOO, UGT, ANC i Òmnium. Aquesta és la principal raó per la qual hi ha mobilitzacions diferenciades.--Jove (disc.) 03:18, 3 oct 2017 (CEST)

@Jove: Podriem anomenar l'article: Aturada catalana d'octubre de 2017 o bé Aturada de país d'octubre de 2017 ? --Metralleta95 (disc.) 12:42, 3 oct 2017 (CEST)

Material gràfic[modifica]

(Escric en castellà, no sóc catalanoparlant) Hola. He traducido el artículo al castellano y ando buscando material gráfico. Me está costando encontrar fotografías libres, supongo que haya wikipedistas presentes en las movilizaciones de hoy que lo irán subiendo en lo sucesivo. Por casualidad me he encontrado con un video en Youtube de Directa.cat que está en CC-by y lo he subido a Commons, por si consideráis añadirlo al artículo. Saluts. Montgomery (disc.) 19:38, 3 oct 2017 (CEST)

@Montgomery: Afegit. Gràcies pel material!--Metralleta95 (disc.) 23:17, 3 oct 2017 (CEST)

Referències per a ampliar[modifica]

He vist un minut a minut amb forsa informació que podriem usar per ampliar i actualitzar l'article.[1]--Metralleta95 (disc.) 21:55, 9 oct 2017 (CEST)

Federació del Regne Unit?[modifica]

Bona tarda @Boletaire:, si no m'equivoco, vas afegir a la federació britànica de Treballadors Industrials del Món com a impulsor de la vaga general catalana de 2017. Em podries confirmar que aquesta dada sigui correcte? Gràcies--Jove (disc.) 16:27, 10 oct 2017 (CEST).

@Jove:I ara!, ni jo he afegit això (si t'hi fixes veuràs que és anterior a la meva edició) ni crec pas que sigui correcte. --Boletaire (disc.) 18:58, 24 oct 2017 (CEST)
@Boletaire: Tens raó, disculpa la confusió.--Jove (disc.) 14:36, 30 oct 2017 (CET)