Dragon Quest I

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Dragon Quest I

Publicació
27 maig 1986 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de rol Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Sistema operatiuAndroid i iOS Modifica el valor a Wikidata
PlataformaNintendo Entertainment System, MSX, Super Nintendo, Game Boy Color, telèfon mòbil, Wii, Android i iOS Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador Modifica el valor a Wikidata
Formatcartutx i descàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Dispositiu d'entradacontrolador de videojoc i pantalla tàctil Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Chunsoft Modifica el valor a Wikidata
EditorEnix (en) Tradueix
Square Enix Modifica el valor a Wikidata
DirectorKoichi Nakamura (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorYuji Horii Modifica el valor a Wikidata
CompositorKōichi Sugiyama Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorGoogle Play i App Store Modifica el valor a Wikidata
ArtistaAkira Toriyama Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB

Més informació
Lloc websquare-enix.com… Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesdragon-warrior Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0297093 Musicbrainz: e32702d3-4445-4658-8835-9cc3c4f5f10f Modifica el valor a Wikidata
Sèrie: Dragon Quest Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Dragon Quest[1] (Japonès: ドラゴンクエスト Hepburn: Doragon Kuesuto?), també llançat als Estats Units com a "Dragon Warrior", va ésser el primer videojoc de rol (RPG) a la popular sèrie de videojocs Dragon Quest. Va ésser desenvolupat per Chunsoft per la Famicom i publicat per Enix al Japó l'any 1986 com a Dragon Quest i per Nintendo el 1989 als Estats Units com a Dragon Warrior. Dragon Quest ha estat portat i refet per un munt de plataformes de videojocs, incloent-hi la MSX, PC-9801, X68000, Super Famicom, Game Boy Color, i telèfons mòbils.[2] La Història del joc, va esdevenir la segona part en una trilogia. Molts animes i jocs manga, que giraven entorn del seu argument van ésser creats. Dos dels nous jocs manga tenen lloc entre els esdeveniments de Dragon Quest I i la seva preqüela, Dragon Quest II.

Dragon Quest I va ésser un èxit comercial al Japó, venent uns 2 milions de còpies. La seva sortida als Estats Units i altres països Occidentals com a Dragon Warrior, no va ésser tan ben rebuda per la sortida de la sèrie Final Fantasy en menys d'un any. Més tard, els crítics Occidentals, van notar deficiències al joc, però van reconèixer la seva importància pel gènere.

Desenvolupament[modifica]

Dragon Quest I va ésser creat per Yuji Horii, que va tenir la inspiració d'altres jocs de rol anteriors com Wizardry, Ultima, i el seu mateix títol del 1983, The Portopia Serial Murder Case. En Horii va voler crear un RPG que hauria agradat a una audiència molt extensa que els hi era desconegut aquest gènere i els altres en general. Va voler enfocar-se en la història i la seva implicació emocional, i també simplificar la interfície i exposar el gènere de l'ordinador en la seva majoria occidental per al mercat de les consoles japoneses. L'artista Manga i el creador de Bola de Drac, va produir les il·lustracions del joc i en Koichi Sugiyama va compondre la seva música. La Versió nord-americana, va presentar nombrosos canvis, incloent-hi una bateria per desar jocs (en comptes de fer servir el sistema de desat amb contrasenyes), sprites de personatges modificats...

Història[modifica]

Al joc, els jugadors controlen un heroi que té la missió de salvar el regne d'Alefgard i rescatar la seva princesa del malvat Rei Drac (Dragonlord).

Personatges[modifica]

A Dragon Quest hi ha dos personatges principals:

  • L'Heroi
  • Rei Drac (Antagonista)

Hi ha altres personatges també com:

  • Rei Lorik (Rei Lars al remake de GBC)
  • Princesa Gwaelin (Lady Lora al remake de GBC)
  • Els dos Savis que coneix l'heroi durant el joc

Història[modifica]

L'heroi que ve d'una terra llunyana, Alefgard, és un descendent del llegendari Erdrick (Loto en la versió japonesa). Quan l'heroi arriba, no sembla ésser un guerrer - arriba sense armes o armadura - i ignora completament la situació. La població creu que el seu reclam de la capacitat de derrotar el Drac és absurd; no obstant això, el rei Lorik veu aquesta habilitat, que li dona esperança i ajuda a l'heroi en la seva recerca.

El Rei Drac és un drac que governa el Castell Charlock, que és visible des del Castell Tantegel (Punt de començament del joc) La seva ànima va esdevenir dolenta aprenent màgia. Els rumors diuen que per una xarxa espia, sap tot el que passa a Alefgard.

Ell cerca "Poder infinit i destrucció", que es tradueix en una creixent onada de mal a través d'Alefgard. El Drac vol esclavitzar al món amb el seu exèrcit de monstres que controla amb la seva voluntat.

Recepció[modifica]

Puntuació de Crítica
Publicació Puntuació
GBC NES SNES
Famitsu 30/40[3] 35/40
GameSpot 8,0/10
IGN 9,6/10 7,8/10
Nintendo Power 8/10 3/5
Puntuació Global
GameRankings 84.36%

Referències[modifica]

  1. Spencer. «Dragon Quest Anniversary Collection porta els seus tres primers jocs per Wii», 13-05-2011.
  2. «L' App per iOS i Android de DRAGON QUEST estarà disponible al Japó. Estarà disponible de franc durant el primer milió de descàrregues (Pel Japó)» (en japonès). Square Enix, 28-11-2013.
  3. ゲームボーイ - ゲームボーイ ドラゴンクエストI・II. Weekly Famitsu. No.915 Pt.2. Pg.111. 30 Juny 2006.

Enllaços externs[modifica]