Drawn & Quarterly

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióDrawn & Quarterly
Dades
Tipuseditorial de còmics
editorial de llibres
negoci Modifica el valor a Wikidata
Indústriaedició Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1990
FundadorChris Oliveros (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webdrawnandquarterly.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: drawnandquarterly Twitter (X): dandq Instagram: drawnandquarterly Modifica el valor a Wikidata

Drawn & Quarterly és una empresa editorial amb seu a Mont-real, Canadà, especialitzada en còmics. Publica principalment còmics, novel·les gràfiques i col·leccions de còmics. Els llibres que publica destaquen pel seu contingut artístic, així com per la qualitat de la impressió i el disseny. El nom de l'empresa és un joc de paraules sobre "dibuix", "trimestral" i la pràctica de penjar, dibuixar i esquarterar. Inicialment es va especialitzar en còmics underground i alternatius, però des d'aleshores s'ha expandit a reimpressions clàssiques i traduccions d'obres estrangeres. Drawn & Quarterly va ser l'antologia trimestral insígnia de la companyia durant la dècada de 1990.

Actualment és l'editor de còmics més reeixit i destacat del Canadà, i publica artistes de còmics coneguts com Lynda Barry, Kate Beaton, Marc Bell, Chester Brown, Daniel Clowes, Michael DeForge, Guy Delisle, Julie Doucet, Mary Fleener, Joe Matt, Shigeru Mizuki, Rutu Modan, Joe Sacco, Seth, Yoshihiro Tatsumi, Adrian Tomine i Chris Ware. L'any 2006, Drawn & Quarterly va començar a publicar les tires còmiques de Moomin de l'escriptor i artista finlandès Tove Jansson, en format llibre, a la sèrie Moomin: The Complete Tove Jansson Comic Strip. Drawn & Quarterly té una gran reputació a la comunitat del còmic[1] i les seves antologies han guanyat diversos premis Harvey.[2]

Llibreria[modifica]

Llibreria Drawn & Quarterly

El 2007, Drawn & Quarterly va obrir una llibreria en anglès al carrer Bernard de Mile End, Mont-real, on venia novel·les gràfiques, literatura en prosa, no ficció, poesia i llibres d'art. El 2017, la botiga es va ampliar i va obrir La Petite Librairie Drawn & Quarterly, una llibreria infantil durant el dia i espai per a esdeveniments a la nit.

Amb els anys, Librairie D+Q s'ha convertit en una de les botigues líders al Canadà i Amèrica del Nord. La botiga ha acollit esdeveniments amb els seus propis dibuixants com Lynda Barry, Adrian Tomine, Chris Ware, Leanne Shapton, Seth, Chester Brown, així com novel·listes com Margaret Atwood, Neil Gaiman, Junot Diaz, Paul Auster, Sheila Heti, Miranda July, David Byrne, Gloria Steinem, Roxane Gay, Carrie Brownstein, Alison Bechdel i molts més.

Referències[modifica]

  1. «Bookslut | Drawn & Quarterly Showcase: Book Two». Arxivat de l'original el February 9, 2010. [Consulta: October 27, 2006].
  2. «The Harvey Awards». Arxivat de l'original el August 18, 2015. [Consulta: October 27, 2006].

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]