Drusil·la (germana de Calígula)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDrusil·la

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(la) Drusilla Modifica el valor a Wikidata
Nom pòstumDiva Drusilla Panthea Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 setembre 16 dC Modifica el valor a Wikidata
Confluentes (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort10 juny 38 dC Modifica el valor a Wikidata (21 anys)
Roma Modifica el valor a Wikidata
SepulturaMausoleu d'August Modifica el valor a Wikidata
PeríodeAlt Imperi Romà Modifica el valor a Wikidata
Família
FamíliaDinastia julioclàudia Modifica el valor a Wikidata
CònjugeLuci Cassi Longí
Emili Lèpid Modifica el valor a Wikidata
ParesGermànic Juli Cèsar Modifica el valor a Wikidata  i Agripina la Major Modifica el valor a Wikidata
GermansJúlia Livil·la, Agripina II, Calígula, Neró Cèsar, Drus Cèsar, Gai Juli Cèsar Germànic el Major, Tiberi Juli Cèsar Germànic i [?] Juli Cèsar Germànic Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 190201855 Modifica el valor a Wikidata

Drusil·la (llatí: Julia Drusilla) va ser filla de Germànic i Agripina Major i criada a la casa de la seva àvia Antònia Menor. El seu germà Calígula la va desflorar quan encara no havia vestit la toga viril. La seva àvia va tenir coneixement de l'incest que s'havia produït.

L'any 33 l'emperador Tiberi la va donar en matrimoni a Luci Cassi Longí, però el seu germà no va tardar a emportar-se-la de casa del seu marit a la seva pròpia, on va comportar-se davant tothom com si fos la seva dona.

Al començament del regnat de Calígula aquest la va casar nominalment amb Emili Lèpid. Calígula tenia relacions amb totes les seves germanes, però la seva passió per Drusil·la era molt més gran i evident. Quan es va posar malalt la va fer hereva de tota la seva propietat i de l'Imperi. Drusil·la va morir jove. Calígula la va enterrar amb gran pompa i va posar una imatge daurada de la morta al fòrum. Després la va declarar deessa sota el nom de Panthea i li va decretar els mateixos honors que a Venus.

El senador Livi Gemini va dir que havia vist Drusil·la ascendir als cels en companyia dels déus i per això va ser recompensat amb un milió de sestercis. Alguns notables van ser executats per actes considerats contraris al dol en els dies que van seguir a la seva mort.[1]

Referències[modifica]

  1. Smith, William (editor). Dictionary of Greek and Roman biography and mythology. Vol. I. Londres: Walton and Maberly, 1841, p. 1075. 
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Drusil·la