Dryomys nitedula

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuDryomys nitedula Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Longevitat màxima4,1 anys Modifica el valor a Wikidata
Hàbitatbosc Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN6858 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreRodentia
FamíliaGliridae
GènereDryomys
EspècieDryomys nitedula Modifica el valor a Wikidata
Pallas, 1778

Dryomys nitedula és una espècie de mamífer rosegador esciüromorf de la família Gliridae. Es troba a l'est d'Europa, als Balcans i altres parts de l'Àsia central.[1]

Descripció[modifica]

La seva aparença és semblant a un esquirol[2] De mitjana, el dryomys nitedula mesura uns 110 mm de llarg amb una cua grisa esponjisa gairebé tan llarga com el seu cos. La longitud del cap i el cos pot variar des de 80 mm a 130 mm, mentre que la longitud de la cua pot variar des de 60 mm a 113 mm. La gamma de la seva massa corporal és d'entre 18 grams i 34 grams.[2] La pell en les parts superiors del cos és gris-marró, mentre que les parts inferiors són de color blanc groguenc. Una ratlla negra envolta l'ull i s'estén a l'orella petita. Els bigotis formen un floc espès d'uns 10 mm de llarg. Hi ha sis coixinets a cada pota.[3] Té simetria bilateral i és endotèrmica.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Dryomys nitedula
  1. Amori, G.. «Dryomys nitedula» (en anglès). Llista Vermella de la UICN. Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). [Consulta: 18 novembre 2015].
  2. 2,0 2,1 2,2 "Animal Diversity Web." ADW: Dryomys Nitedula: INFORMATION. Web. 03 Dec. 2013. <http://animaldiversity.ummz.umich.edu/accounts/Dryomys_nitedula/>.
  3. «Dryomys nitedula Pallas - Forest Dormouse» (en anglès). Interactive Agricultural Ecological Atlas of Russia.
  • Holden, M. E. 2005. Family Gliridae. Pp. 819-841 in Mammal Species of the World a Taxonomic and Geographic Reference. D. E. Wilson and D. M. Reeder eds. Johns Hopkins University Press, Baltimore.