Dues tardors a París

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaDues tardors a París

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióGibelys Coronado Modifica el valor a Wikidata
ProduccióFrancisco Villarroel Modifica el valor a Wikidata
GuióFrancisco Villarroel Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenCanadà i Veneçuela Modifica el valor a Wikidata
Estrena2020 Modifica el valor a Wikidata
Durada102 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà
francès
guaraní Modifica el valor a Wikidata
RodatgeCaracas Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt9324428 Filmaffinity: 968573 Letterboxd: two-autumns-in-paris TMDB.org: 736518 Modifica el valor a Wikidata

Dues tardors a París és una pel·lícula de la directora veneçolana Gibelys Coronado, va ser estrenada comercialment a Veneçuela el 2 de setembre de 2022.[1]

L'estrena a festivals de la cinta va tenir lloc al Festival de Cinema de Bogotà, el 16 d'octubre de 2019.[2] La pel·lícula va ser exhibida per primera vegada a Veneçuela, a la roda de premsa de Miradas Diversas – 1er. Festival de Cinema de Drets Humans, el 27 de novembre de 2019.[3] La pel·lícula es va presentar per a la inauguració del Festival Internacional de Cinema de Guayaquil, el 19 de setembre de 2020.[4]

Sinopsi[modifica]

La pel·lícula narra la història d'amor de Maria Teresa i Antonio quan eren joves. Molts anys després d'aquella trobada, és tardor novament i Antonio torna a París convidat a fer una conferència sobre drets humans. En el trajecte de l'aeroport al saló d'esdeveniments, Antonio reconstrueix moment a moment la història d'amor que va viure quan era jove amb la bella Maria Teresa, una jove paraguaiana refugiada política que va escapar del país per salvar-se de la repressió criminal de la dictadura del sanguinari general Alfredo Stroessner. Al Paraguai, Maria Teresa era membre d'un grup polític d'estudiants universitaris oposat a la dictadura, motiu pel qual va ser detinguda i torturada fins que va ser rescatada per les monges que l'ajuden a immigrar França en condició de refugiada. Els joves enamorats decideixen viure junts, cosa que transforma l'Antonio, sense que Maria Teresa abandoni la lluita per la llibertat del Paraguai, havent de decidir entre aquest nou amor passional i el seu país.

Elenc[modifica]

Van intervenir al film els següents intèrprets:

  • Maria Teresa: Maria Antonieta Hidalgo
  • Antonio Adult: Francisco Villarroel
  • Antonio Jove: Slavko Sorman
  • Ambaixador: Raúl Amundaray
  • Oswaldo: Juan Andrés Belgrave
  • Alexander: Calique Peréz
  • Mare d'Antonio: Sonia Villamizar
  • Don Manuel: Alberto Rowinski
  • Pedro: Edison Boorosky

Referències[modifica]

  1. «La Nación / Filme venezolano recrea el horror durante la dictadura en Paraguay» (en castellà). [Consulta: 12 octubre 2022].
  2. Reyes, Kemberlyn. «El film criollo “Dos otoños en París” se presentará en festival bogotano» (en castellà), 15-10-2019. [Consulta: 12 octubre 2022].
  3. Abraham, Pablo. «Miradas diversas en el 1er. Festival de Cine de Derechos Humanos» (en castellà), 28-11-2019. Arxivat de l'original el 2022-09-22. [Consulta: 12 octubre 2022].
  4. Periodista. «Esta noche arranca el Festival Internacional de Cine de Guayaquil» (en castellà), 19-09-2020. Arxivat de l'original el 2022-09-20. [Consulta: 12 octubre 2022].