Exin

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: EXIN)
Infotaula d'organitzacióExin
(es) Exclusivas Industriales Sociedad Anónima Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusempresa Modifica el valor a Wikidata
Indústriajoguina Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1951
Data de dissolució o abolició1993 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Seu

Exclusivas Industriales Sociedad Anónima (Exin) fou una empresa de joguines catalana fundada el 1951 a Barcelona.[1]

Va començar fabricant jocs de sobretaula i joguines de plàstic fins que el 1962 va acordar amb l'anglesa Lines Brothers la distribució a Espanya dels cotxes Scalextric. Exín va començar a fabricar els seus propis models que van superar en qualitat als de la matriu britànica, com el Mini Cooper (1965) i Seat 600 (1966). El 1973 es va trencar l'aliança amb Lines Brothers i Exín abandonar les miniatures i carreres de cotxes.[1]

Com succeí a altres empreses en aquell moment, la demanda no permetia la seva dedicació exclusiva a la fabricació de joguines. No obstant això, amb el pas dels anys la seva activitat va acabar centrant-se únicament en la producció de joguines. La seva fàbrica principal es trobava el carrer Roger de Flor de Barcelona.

El 1989 va presentar un expedient de suspensió de pagaments[2] i el 1993 va tancar.[1] A finals dels noranta i fins al 2005, l'empresa espanyola Popular de Juguetes va tornar a fabricar alguns dels productes més reeixits d'Exin, entre ells Exin Castillos i Exin West.

Productes[modifica]

Les joguines més famoses foren:

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]