Casa d'Hipòlit Montseny

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Casa d'Hipòlit Montseny
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteAntoni Sardà[1]
ConstruccióXX (1934-1935)[1]
Característiques
Estil arquitectònicRacionalisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaReus (Baix Camp) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Ample, 57 - c. de Colon, 1
Map
 41° 10′ N, 1° 06′ E / 41.16°N,1.1°E / 41.16; 1.1
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC9567 Modifica el valor a Wikidata

La Casa d'Hipòlit Montseny, de Reus, és una edifici racionalista inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici entre mitgeres i cantoner, de forma rectangular. Les façanes són planes i en les tres últimes plantes hi ha un balcó corregut començant en el carrer de Colom fins a acabar en tribuna circular a la cantonada amb el carrer Ample. Hi ha tres petits balcons semicirculars en el costat del carrer Ample.

Planta baixa i entresòl amb obertures sobre la façana plana formant el sòcol. Les finestres de l'entresòl estan separades per maons d'obra vista. La coberta és plana i està envoltada per una barana metàl·lica idèntica que la dels balcons semicirculars. Els murs són arrebossats i pintats dibuixant ratlles horitzontals. Presenta persianes enrotllades de fusta.

En aquest edifici és la tribuna i el balcó corregut allò que té major intenció i valor.

Història[modifica]

Hipòlit Montseny, el propietari de la casa, era un important fabricat de ceràmica decorativa de Reus. Les seves peces van decorar Cal Navàs i altres edificis modernistes de la ciutat. El seu taller, que encara es conserva, està situat al mateix carrer de Colon, als números 8-14.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa d'Hipòlit Montseny
  • «Casa d'Hipòlit Montseny». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 abril 2012].