Edifici d'habitatges al carrer Juli Garreta, 4-6 (Girona)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Edifici d'habitatges al carrer Juli Garreta, 4-6
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicMonumentalisme academicista
Altitud70 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaGirona Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Juli Garreta, 4 i 6. Girona
Map
 41° 58′ 47″ N, 2° 49′ 10″ E / 41.979719°N,2.819414°E / 41.979719; 2.819414
IPA
IdentificadorIPAC: 21457

L'Edifici d'habitatges al carrer Juli Garreta, 4-6 és una obra de Girona inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici de planta entre mitgeres, de planta baixa i 4 pisos amb una façana enrasada al carrer, de composició simètrica. L'edifici es forma amb 2 escales de veïns a nivell de planta baix el tractament és de portes de botigues i accessos d'arc rebaixat i paret estucada amb ratlles més separades que la resta de la façana, a manera de sòcol. Des del primer pis, amb balcons i balustrades formant corbes a cada obertura, el tractament de l'estucat és de franges més tupides. A nivell del segon pis, i ajuntant-se amb el tercer pis, es creen tribunes de finestres d'arc de mig punt i columnes de fust cilíndric separadores, amb cornises de motllures entremig i en el remat. Aquestes tribunes formen terrasses a nivell del quart pis, en retirar-se la façana, excepte als laterals de les tribunes, on l'edifici continua fins a la coberta. Les tribunes son 2 simètricament disposades. Els cossos més alts es coronen amb baranes de balustres.[1]

Història[modifica]

Segons la placa de la porta, l'edifici està protegint pel ministeri segons decret del 1948.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Edifici d'habitatges al carrer Juli Garreta, 4-6
  1. 1,0 1,1 «Edifici d'habitatges al carrer Juli Garreta, 4-6». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 14 setembre 2016].