Edward H. Crane

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEdward H. Crane
Biografia
Naixement15 agost 1944 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Los Angeles (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsEd Crane
FormacióUniversitat de Califòrnia a Berkeley Modifica el valor a Wikidata
Es coneix perCato Institute
Activitat
Ocupacióactivista
Membre de

Edward Harrison Crane III és el fundador i president de l'Institut Cato.

Biografia[modifica]

A la dècada del 1970, va ser un dels líders més actius del Partit Llibertari. Va ser president nacional del partit des de 1974 fins a 1977, i va gestionar la campanya d'alt perfil d'Ed Clark el 1978 per ser governador de Califòrnia.

El 1977, amb el finançament de Charles Koch i l'ajuda de Murray Rothbard, Crane va crear l'Institut Cato, que es convertiria en el més conegut think tank llibertari del món. Crane i Rothbard més tard van estar en desacord amb consideració a Cato, estimulant Rothbard en escriure una crítica mordaç de Crane i Cato al «The Libertarian Forum».[1]

El 1983, després de disputes internes, Crane, juntament amb molts dels seus partidaris, va deixar el Partit Llibertari.[2]

A més de les seves funcions a Cato, Crane s'asseu en les juntes directives de moltes organitzacions d'idees afins, incloent-hi Americans for Limited Government, un grup que ajuda als esforços comunitaris en tot el país. Crane també és membre de la Societat Mont Pèlerinn.

Referències[modifica]

  1. Murray N. Rothbard. «It Usually Ends With Ed Crane» (pdf) (en anglès). The Libertarian Forum, gener/abril 1981. [Consulta: 3 abril 2010].
  2. «History of the Libertarian Party» (en anglès). Arxivat de l'original el 2010-01-21. [Consulta: 3 abril 2010].

Enllaços externs[modifica]