Vés al contingut

Els llops de mar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaEls llops de mar
The Sea Wolves

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióAndrew V. McLaglen
Protagonistes
Gregory Peck
Roger Moore
David Niven
Trevor Howard
Barbara Kellerman
ProduccióEuan Lloyd
GuióReginald Rose Modifica el valor a Wikidata
MúsicaRoy Budd
FotografiaTony Imi
MuntatgeJohn Glen Modifica el valor a Wikidata
ProductoraLorimar Television Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures
Dades i xifres
País d'origenGran Bretanya
Estats Units
Estrena1980 Modifica el valor a Wikidata
Durada114 min
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènereguerra
Qualificació MPAAPG Modifica el valor a Wikidata
TemaSegona Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióÍndia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0081470 FilmAffinity: 642994 Allocine: 41723 Rottentomatoes: m/1018440-sea_wolves Letterboxd: the-sea-wolves Allmovie: v43328 TCM: 89337 TV.com: movies/the-sea-wolves AFI: 56867 TMDB.org: 19664 Modifica el valor a Wikidata

Els llops de mar (títol original: The Sea Wolves) és una pel·lícula anglo-estatunidenca de 1980 dirigida per Andrew V. McLaglen i doblada al català.[1] La protagonitzen Gregory Peck, Roger Moore i David Niven. Es basa en el llibre Boarding Party de James Leasor, que alhora es basa en un incident real que va tenir lloc en la Segona Guerra Mundial. L'incident va implicar un atac del Calcutta Light Horse el 9 de març de 1943 contra un vaixell mercant alemany, que havia estat transmetent informació a U-boats des de Mormugao Harbour al territori neutral de Portugal de Goa.

Argument

[modifica]

Durant la Segona Guerra Mundial, els submarins alemanys estan enfonsant milers de tones de naus mercants del Regne Unit. La Intel·ligència britànica, amb base a l'Índia, creu que s'està passant informació als U-Boats per un transmissor de ràdio ocult a bord d'un de tres vaixells alemanys que hi ha a la colònia portuguesa de Goa. Ja que Portugal és neutral, els vaixells no poden ser atacats per forces convencionals. Una unitat d'expatriatas britànics, que formen la unitat anomenada "Calcutta Light Force" es farà càrrec de la missó.

Base històrica

[modifica]

La pel·lícula indica en els crèdits del final que durant els primers 11 dies de març de 1943, l'U-boats enfonsava 12 vaixells aliats en l'oceà Índic. Però després de l'atac de Light Horse a Goa, només es va perdre un vaixell en el que restava de mes.

Repartiment

[modifica]

Referències

[modifica]