Emma Reverter i Barrachina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaEmma Reverter i Barrachina
Biografia
Naixementsegle XX Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista Modifica el valor a Wikidata

Emma Reverter i Barrachina (Sitges)[1] és una periodista i escriptora catalana que viu a Nova York. Llicenciada en Dret i Periodisme, ha escrit nombrosos articles i columnes d'opinió sobre les Nacions Unides, Guantánamo, la crisi de refugiats de d'Iraq i la pena de mort als Estats Units.[2]

Els seus articles sobre política internacional i cultura s'han publicat als diaris Avui i La Vanguardia, al suplement cultural Babelia del diari El País, a National Geographic España i Viajes National Geographic, i a la revista Law and Security de la Facultat de Dret de la New York University (NYU).

Reverter ha seguit l'evolució de la presó de Guantánamo a Cuba des de l'inici. Ha viatjat a la base militar dues vegades (2004 i 2008). L'any 2004 va publicar el llibre Guantánamo, prisioneros en el limbo de la legalidad internacional.

Reverter és assessora de l'Instituto Cervantes de Nova York i col·labora com a traductora a The Innocence Project, un projecte de la Facultat de Dret Benjamin Cardozo de Nova York que té per objectiu demostrar la innocència de condemnats a mort mitjançant proves d'ADN. En 2014 va rebre la XLII Ploma d'Or del Consell Municipal de Cultura de l'ajuntament de Sitges.[3][4]

Obres[modifica]

  • Guantánamo, prisioneros en el limbo de la legalidad internacional (2004)
  • Citas en Manhattan (2008)[5]
  • Politik. El manifiesto gráfico, novel·la gràfica amb Màrian Ben-Arab.[6]

Referències[modifica]

  1. Emma Reverter, Ploma d'Or de Sitges 2014
  2. Biografia a anikaentrelibros
  3. «La XVII Nit de Premis Sitges desvetlla novetats culturals pel 2015». Arxivat de l'original el 2016-12-27. [Consulta: 26 desembre 2016].
  4. «La periodista Emma Reverter guanya la Ploma d'Or». L'Eco de Sitges, 14-11-2014, pàg. 21.
  5. Citas en Manhattan a enclavedeocio.blogspot
  6. Politik. El manifiesto gráfico