Energy Control

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEnergy Control
Dades
Tipusorganització sense ànim de lucre
laboratori Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1997
Activitat
ÀmbitEspanya Modifica el valor a Wikidata

Lloc webenergycontrol.org Modifica el valor a Wikidata

Energy Control [1] és un projecte de reducció de riscos de la ONG ABD (Asociación Bienestar y Desarrollo). Confeccionen i distribueixen materials informatius sobre les drogues consumides, així com d'altres aspectes d'interès per als seus consumidors (legislació, qüestions de gènere, efectes de l'alcohol i les drogues).[2] Realitzen també accions de proximitat en l'oci nocturn. Reconeixen que un ús de substàncies responsable no és només possible, sinó majoritari entre les persones que en consumeixen. El treball d'Energy Control ha estat reconegut amb nombrosos premis nacionals i internacionals.[3]

El seu sistema d'anàlisi de substàncies forma part dels protocols d'alerta del Pla Nacional Antidrogues del Ministeri de Sanitat del Regne d'Espanya. Aportant una mostra els usuaris poden obtenir informació del contingut de la mateixa. Segons fonts pròpies cada any analitzen més de 5.000 mostres.[4][5] Energy Control colabora amb entitats com CATNPUD i Metzineres.

Referències[modifica]

  1. Internet, Unidad Editorial. «Energy Control, otra forma de concebir el consumo de los estupefacientes | Madrid | elmundo.es». www.elmundo.es. [Consulta: 12 setembre 2016].
  2. «Jornades Filosòfiques de Barcelona | Activitats | CCCB». CCCB. [Consulta: 12 setembre 2016].
  3. «Los españoles que analizan las drogas de la internet profunda». [Consulta: 12 setembre 2016].
  4. C. Fanjul, Sergio «20 años reduciendo el daño de las drogas: así es Energy Control». El País, 12-09-2017 [Consulta: 29 octubre 2020].
  5. «Servicio de análisis de sustancias». Energy Control. [Consulta: 29 octubre 2020].