EsCert

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEsCert

Lloc webescert.upc.edu Modifica el valor a Wikidata

L'equip de respostes a emergències informàtiques (esCert) és un equip creat pel Ministerio de Ciencia y Tecnología a través de la Superintendencia de Servicios de Certificación Electrónica. Té per objectiu resoldre incidents informàtics de l'Administració Pública; així com estendre informació de com neutralitzar incidents, prendre precaucions davant les amenaces de virus que poden comprometre la disponibilitat i la confiança en les xarxes. Existeix un equip a Espanya que prové del CERT (creat el 1988 per DARPA), l'esCert.

L'esCERT va ser creat a finals del 1994 dins del departament d'Arquitectura de Computadors de la Universitat Politècnica de Catalunya. El seu director és en Manel Medina. Neix com a primer centre espanyol dedicat a assessorar, prevenir i resoldre incidències de seguretat en entorns telemàtics.

És una seu espanyola que prové del CERT (que reuneix a CERTs de tot el món, 54 dels seus 90 membres són europeus). Ajuda i assessora en temes de seguretat informàtica i gestió d'incidents en xarxes telemàtiques. Els principals objectius de la nostra organització són:

  • Informar sobre vulnerabilitats de seguretat i amenaces.
  • Divulgar i posar a disposició de la comunitat informació que permeti prevenir i resoldre incidents de seguretat.
  • Realitzar investigacions relacionades amb la seguretat informàtica.
  • Educar a la comunitat en general sobre temes de seguretat.

Existeixen molts tipus de Certs: autofinançats, dependents d'universitats, d'empreses o de governs.

En l'àmbit internacional és membre acreditat de FIRST,[1] principal fòrum de coordinació d'incidents de seguretat dels diferents CERTs de tot el món.

També és membre acreditat de TF-CSIRT (Task Force-Collaboration of Incident Response Teams), aquesta més centrada a escala europea.

En l'àmbit espanyol l'UPC és membre de CSIRT-ES, grup de col·laboració entre els equips de seguretat espanyols.

Des del juny del 2013, esCERT-UPC s'incorpora a l'inLab FIB aportant tot el seu coneixement i experiència en l'àmbit de la Seguretat Informàtica.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]