Escola Poeta Foix

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEscola Poeta Foix
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata

EpònimJosep Vicenç Foix i Mas Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusescola de Catalunya Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Nombre d'estudiants220 (2020) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
08001731Directori de centres docents de Catalunya Modifica el valor a Wikidata

Lloc webescolapoetafoix.cat Modifica el valor a Wikidata

L'escola Poeta Foix ofereix educació infantil i primària. Està situada al barri del Farró del districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. L'escola Poeta Foix garanteix una educació pública.[1][2]

Història[modifica]

El 1986, es va inaugurar el centre amb l'estructura actual, una ampliació important de superfície que respectava la torre modernista, on va començar l'escola l'any 1941, com a Grup escolar de nenes i pàrvuls Argentina, una escola pública municipal.[3] El curs 1989-90 l'escola República Argentina es va fusionar, de forma progressiva, amb l'escola Uruguai, situada al c/ Vallirana n.2 i es va anomenar República Argentina-Uruguai.

A partir de la Resolució del 13 d'abril de 1999 (DOGC[4] 9/12/1996) es va anomenar Escola Poeta Foix.

1999: L'escola “Poeta Foix”[modifica]

L'any 1989 es va produir la fusió entre les dues escoles públiques del barri, la “Uruguai” –situada entre els carrers de Guillem Tell,Vallirana i Princep d'Astúries- i la “República Argentina”, fusionant també els dos noms: “República Argentina-Urugai” un nom, que no agradava ni lligava amb la realitat del centre.

Finalment, el 1999, després de considerar diferents noms, des de la mateixa escola, triaren el nom de “Poeta Josep V. Foix”, el poeta, periodista, assagista i pastisser nascut i veí de Sarrià(22).

A l'escola, s'imparteixen classes des d'Educació Infantil 3 anys fins a 6è curs d'Educació Primària (de 3 a 12 anys). Segons el web de l'escola [5] ceippoetafoix el projecte educatiu té una línia metodològica que té per centre a l'alumne/a, l'atenció individualitzada, l'orientació personal i el tractament de la diversitat. Treballen, continuen dient, per a formar infants com a ciutadans d'una societat moderna, democràtica i plural. Per molts anys ho puguin continuar fent.

Aquesta ha estat, fins avui, l'evolució d'aquest edifici singular del barri. Una història, amb algun episodi kafkià, que és també un bon exemple del que la suma de voluntats i la lluita solidària és capaç d'aconseguir.

Referències[modifica]

  1. «Escola Poeta Foix» (en català). [Consulta: 5 novembre 2016].
  2. «Escola Poeta Foix» (en català). [Consulta: 5 novembre 2016].
  3. «Història de l'escola». Generalitat de Catalunya. [Consulta: 1r novembre 2016].
  4. «DOGC». Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 1r novembre 2016].
  5. [enllaç sense format] http://blocs.xtec.cat/ceippoetafoix

Enllaços externs[modifica]