Escut d'Alberic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut d'Alberic

Escut d'Alberic
Detalls
TipusEscut d'armes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perAlberic Modifica el valor a Wikidata

L'escut d'Alberic és un símbol representatiu no oficialitzat d'Alberic, municipi del País Valencià, a la comarca de la Ribera Alta. Té el següent blasonament:

« En camp d'argent un arbre de sinople amb el tronc al natural, nodrit i terrassat de sinople. Per timbre, corona reial oberta. Envoltant l'escut dues branques de sinople, encreuades per la base.[1] »

Història[modifica]

L'escut d'Alberic no ha estat aprovat oficialment. La representació més antiga de l'escut apareix en un document del segle XVI on es representava com un arbre emmarcat dins d'un oval.[1]

L'arbre representa una morera, ja que aquest cultiu, lligat a la cria del cuc de seda, va ser molt important per a l'economia local des del segle XVII fins a la fi del segle xix, quan es va substituir pel taronger. Originalment l'arbre n'era un àlber, senyal parlant que es remet al nom de la població. La corona reial fa referència a la incorporació d'Alberic a la Corona, l'any 1837, després d'un plet entre els veïns i la casa d'El Infantado. L'orla que rodeja l'escut és una incorporació del segle xix. Les branques representen l'olivera i el llorer, i no es coneix ni la data ni el motiu de la seua incorporació.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Descripció de l'escut al web municipal». www.alberic.es. Arxivat de l'original el 4 de març 2016. [Consulta: 14 desembre 2015].

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Escut d'Alberic