Escut de Riudarenes

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut de Riudarenes

Modifica el valor a Wikidata
Detalls
TipusEscut d'armes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perRiudarenes Modifica el valor a Wikidata
Establert/
rehabilitat
11 maig 2021 Modifica el valor a Wikidata
Altres detalls
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

L'escut oficial de Riudarenes té el següent blasonament:

Escut caironat quarterat en sautor: al 1r, de sinople, una garba de blat d'or en pal, ressaltada d'una falç de sable posada en faixa; al 2n i al 3r, d'argent, tres faixes ondades d'atzur; al 4t, d'or, una cabra arrestada de sable i la bordura de peces de sable. Per timbre, una corona mural de vila.[1]

Història[modifica]

El dia 25 de setembre de 2020, el Ple de l'Ajuntament de Riudarenes va acordar iniciar l'expedient d'adopció de l'escut heràldic del municipi. La direcció general d'Administració Local l'aprovava el 6 de maig de 2021 i al DOGC número 8.407, d'11 de maig, es publicava la resolució per la qual es donava la conformitat a la seva adopció.

L'escut incorpora una garba de blat amb una falç, en al·lusió al gran impacte que van tenir les revoltes de la Guerra dels Segadors a la localitat; tres faixes ondades, que representen les rieres que passen pel terme municipal, i les armes del Vescomtat de Cabrera, una cabra arrestada de sable sobre fons d'or amb bordura de peces de sable, atès que Riudarenes va esdevenir cap de batllia.

Referències[modifica]

  1. «RESOLUCIÓ PRE/1372/2021, de 6 de maig, per la qual es dóna conformitat a l'adopció de l'escut heràldic del municipi de Riudarenes.» (PDF). DOGC núm. 8407. Generalitat de Catalunya, 11-05-2021. Arxivat de l'original el 11 de maig 2021. [Consulta: 11 maig 2021].

Vegeu també[modifica]