Escut dels Poblets

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut dels Poblets

Representació de l'escut dels Poblets segons el blasonament oficial.
Detalls
TipusEscut d'armes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perels Poblets Modifica el valor a Wikidata

L'escut oficial dels Poblets té el següent blasonament:

« Escut quadrilong de punta redona, migpartit i truncat. En el primer quarter, en camp d'or, quatre pals de gules, abraçats d'atzur sembrat de flors de lis d'or i brisat amb lambel de gules. En el segon quarter, sobre camp de sinople, una torre d'or maçonada i aclarida de sable. En el tercer quarter, sobre camp d'atzur, tres cases d'argent. Per timbre, una corona reial oberta. »

Història[modifica]

L'escut va ser reconegut oficialment el 2001.[1]

La primera partició mostra les armes del primer comte de Dénia, Alfons d'Aragó i de Foix, senyor de les terres que van conformar el nou municipi creat el 1971. Precisament, les tres cases de la part inferior fan referència a l'origen tripartit del terme municipal i al·ludeixen als tres «poblets» originaris de Setla, Mira-rosa i Miraflor. Curiosament, tot i que el blasonament oficial parla de tres cases, tant l'escut utilitzat per la Generalitat Valenciana[2] com el que fa servir l'Ajuntament[3] mostra tres pobles o alqueries. La torre de la segona partició simbolitza la torre de guaita dels segles xv-xvi.[4]

Referències[modifica]

  1. «Resolució de 7 de setembre de 2001, del conseller de Justícia i Administracions Públiques». Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, núm. 4.123, 08-11-2001.
  2. Sistema d'Informació Municipal de la Generalitat Valenciana[Enllaç no actiu]
  3. «Ajuntament dels Poblets». Arxivat de l'original el 2014-06-29. [Consulta: 15 juliol 2010].
  4. Ajuntament dels Poblets – Història Arxivat 2009-08-04 a Wayback Machine. (castellà)

Enllaços externs[modifica]