Església Unitària de Cluj-Napoca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Església Unitària de Cluj-Napoca
Imatge
Dades
TipusEsglésia protestant Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCluj-Napoca (Romania) i Província de Cluj (Romania) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióBd. 21 Decembrie 1989 9, municipiul Cluj-Napoca Modifica el valor a Wikidata
Map
 46° 46′ N, 23° 35′ E / 46.77°N,23.59°E / 46.77; 23.59
Patrimoni nacional de Romania
IdentificadorCJ-II-m-B-07251
Església Unitària de Cluj-Napoca

L'Església Unitària de Cluj-Napoca (en romanès: Biserica Unitariană din Cluj; en hongarès: kolozsvári unitárius templom), situada al carrer #9 del 21 de desembre de 1989, és una església unitària de Cluj-Napoca (Romania).

Construït en estil barroc tardà entre 1792 i 1796, segons els plànols d'Anton (Antal) Türk, l'absis és semicircular i el vestíbul està orientat a migdia. Una agulla de dos pisos amb una teulada en forma de ceba domina la façana. Les parts superiors de la façana són fosques en comparació amb la inferior, que presenta alts nínxols entre les pilastres.

La fornícula central conté el portal, rematat per una finestra en forma d'el·lipse, un balcó petit i àmpliament esculpit i una altra finestra en forma de segment d'arc. Les pilastres tenen capitells dòrics i jònics, mentre que la decoració d'estuc neoclàssic inclou petxines esculpides, garlandes i raïms.[1] L'església està catalogada com a monument històric pel Ministeri de Cultura i Afers Religiosos de Romania.

Referències[modifica]

  1. Gh. Lazarovici, D. Alicu, C. Pop, I. Hica, P. Iambor, Şt. Matei, E. Glodaru, I. Ciupea, Gh. Bodea, Cluj-Napoca – Inima Transilvaniei, p.54. Editura Studia, Cluj-Napoca, 1997, ISBN 973-97555-0-X

Enllaços externs[modifica]