Vés al contingut

Església de Sant Francesc Xavier de Nagasaki

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Església de Sant Francesc Xavier de Nagasaki
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Map
 32° 43′ 07″ N, 129° 49′ 35″ E / 32.7185°N,129.826414°E / 32.7185; 129.826414
Activitat
Religiócatolicisme Modifica el valor a Wikidata

L'església de Sant Francesc Xavier de Nagasaki (聖フランシスコ・ザビエル教会, Sei Furanshisuko Zabieru Kyōkai), també coneguda com l'Església de Kaminoshima (神ノ島教会, Kaminoshima Kyōkai) és un temple de l'Església Catòlica Apostòlica i Romana a Nagasaki, Japó.[1] Es troba localitzada al barri de Kaminoshima, al districte de Kosakaki, a la part central de la ciutat.[2]

Interior de l'església

Kaminoshima, que és a l'entrada del port de Nagasaki, va ser una illa remota fins que va ser guanyada a la mar a la dècada del 1960 i connectada amb el continent de Kyūshū.

Després del descobriment dels cristians ocults o Kakure Kirishitan pel pare Petitjean a finals del període Edo, Masakichi Nishi, un pescador de l'illa, va visitar Mossèn Petitjean de la Basílica d'Ōura, i li explica que hi ha molts cristians amagats a l'illa. Després de confessar-ho, els cristians amagats a l'illa de Déu tornen a l'Església catòlica. En aquella època, hi ha la teoria que tots els illencs eren cristians amagats.[3]

L'any 1876, el pare Breer de la Societat de Missions Estrangeres de París va arribar a Kaminoshima, es va establir una església temporal i l'any 1881, el seu successor, el pare Rage, va construir una església de fusta a la ubicació actual. L'església de maó actual va ser dissenyada i construïda pel pare Durand, que va arribar a la zona l'any 1892, i es va acabar l'any 1897.[4] Inicialment arrebossat, posteriorment es va reformar amb calç i ciment per donar-li l'aspecte blanc actual.

És una de les fites del port de Nagasaki perquè es pot veure l'església des dels vaixells que arriben i surten del port de Nagasaki.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Església de Sant Francesc Xavier de Nagasaki