Trentino - Tirol del Sud: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
mCap resum de modificació
m Jeppiz ha desplaçat la pàgina Trentino - Tirol del Sud a Trentino - Alto Adige: El nom en català segons la Gran Enciclopèdia Catalana[http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0067342]
(Cap diferència)

Revisió del 19:37, 28 feb 2013

Plantilla:Infobox RegionIT El Trentino – Tirol del Sud (en italià Trentino-Alto Adige, en alemany Trentino-Südtirol, en ladí Trentin-Südtirol; oficialment, Trentino-Alto Adige/Südtirol) és una regió amb Estatut Especial d'Itàlia. El territori comprèn la regió de parla alemanya del Bozen (Südtirol/Tirol del Sud), al nord, i la part italianòfona del Trento (Trentino) al sud; algunes valls alpines són de llengua ladina, de la família retoromànica.

Fitxer:It trentino-aadigio.gif
bandera regional

El seu primer Consell Regional fou escollit a les eleccions regionals de 1948.

Economia

Les valls fèrtils de Trentino-Tirol del Sud produeixen vi, fruites, lactis, mentre que les seues indústries inclouen la química, la producció de metall i la indústria del paper. La regió és una gran exportadora d'energia hidroelèctrica. El turisme és un important recurs i la regió és coneguda per les seues estacions d'esquí, especialment en l'àrea del Val Gardena.

Enllaços externs