Ortografia natural: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{FR}}
[[Fitxer:Ortografiacatala.jpg|thumb|150px|right|Dins l'ortografia natural, no es marquen diferències entre la "b" i "v" ja que corresponenal mateix so-grafia‎]]La '''ortografia natural''', dins les [[pedagogia|ciències de l'educació]] és aquella que correspon a la correcta correspondència entre so i grafia, independentment de las regles que pugui regir la [[ortografia]], d'aquest mètode per exemple a ''bou'' no trobariem cap error d'ortografía natural si fos escrit ''vou''. Per una altra banda, s'inclou dins de la ortografia natural la separació entre paraules. Sovint ens podem trobar amb errors com ''esposa la camisa'', on les partícules amb menor significat són incloses en la paraula que les segueix. Es considera en termes generals que els errors d'ortografia natural han de desaparèixer cap als 8 o 9 anys.
{{expert}}
[[Fitxer:Ortografiacatala.jpg|thumb|right|Dins l'ortografia natural, no es marquen diferències entre la "b" i "v" ja que corresponen al mateix so-grafia‎]]

L''''ortografia natural''', dins les [[pedagogia|ciències de l'educació]], és aquella que correspon a la correcta correspondència entre [[so]] i [[grafia]], independentment de les regles que pugui regir l'[[ortografia]]. Per exemple, a ''bou'' no s'hi trobaria cap error d'ortografia natural si fos escrit ''vou''. Per una altra banda, s'inclou dins de la ortografia natural la separació entre paraules. Sovint es poden trobar errors com ''esposa la camisa'', on les partícules amb menor significat són incloses en la paraula que les segueix. Es considera en termes generals que els errors d'ortografia natural han de desaparèixer cap als 8 o 9 anys.


[[Categoria:Ortografia]]
[[Categoria:Ortografia]]

Revisió del 18:48, 3 juny 2013

Dins l'ortografia natural, no es marquen diferències entre la "b" i "v" ja que corresponen al mateix so-grafia‎

L'ortografia natural, dins les ciències de l'educació, és aquella que correspon a la correcta correspondència entre so i grafia, independentment de les regles que pugui regir l'ortografia. Per exemple, a bou no s'hi trobaria cap error d'ortografia natural si fos escrit vou. Per una altra banda, s'inclou dins de la ortografia natural la separació entre paraules. Sovint es poden trobar errors com esposa la camisa, on les partícules amb menor significat són incloses en la paraula que les segueix. Es considera en termes generals que els errors d'ortografia natural han de desaparèixer cap als 8 o 9 anys.