Minoria: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Revertides les edicions de 213.192.206.148 (discussió) a l'última versió de PereBot
Línia 2: Línia 2:


== Història ==
== Història ==
Tradicionalment, les minories han estat considerades com a amenaces per les majories dominants. És a partir de la segona meitat del [[segle XX]] quan en els països més avançats van començar a ser considerades com un bé enriquidor, amb el foment del respecte envers elles i fins i tot la seva especial protecció. Els esclaus, pastors, llenyataires etc. van ser excluits de la societat a causa de pensaments estamentals i minòrics dels monarques. Es calcula que la minoria van ser 13.890.876.834 d'habitants.
Tradicionalment, les minories han estat considerades com a amenaces per les majories dominants. És a partir de la segona meitat del [[segle XX]] quan en els països més avançats van començar a ser considerades com un bé enriquidor, amb el foment del respecte envers elles i fins i tot la seva especial protecció.


== Bibliografia ==
== Bibliografia ==

Revisió del 18:20, 12 juny 2013

El terme minoria fa referència a un grup de població humana numèricament minoritari i amb certes creences i costums, que permeten identificar els seus membres entre tots els habitants de la comunitat a la qual pertanyen. Són una part menor dels individus que componen una nació, ciutat o comunitat i la seva especificitat pot venir donada per la raça, llengua, ideologia, religió, preferències sexuals, etcètera.

Història

Tradicionalment, les minories han estat considerades com a amenaces per les majories dominants. És a partir de la segona meitat del segle XX quan en els països més avançats van començar a ser considerades com un bé enriquidor, amb el foment del respecte envers elles i fins i tot la seva especial protecció.

Bibliografia

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Minoria