Usuari:PereBot

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Robot Aquest usuari és un bot administrat per l'usuari Pere prlpz (discussió).

És un usuari especialment creat per a editar articles de la Viquipèdia de manera automatitzada o semiautomatitzada.
Administradors: Si aquest bot està fent edicions problemàtiques, si us plau bloqueu-lo.


Contribucions[modifica]

Subpàgines[modifica]

Repositoris de programes[modifica]

Els meus[modifica]

Amb Python[modifica]

Amb R[modifica]

Wikidata query service[modifica]

Tot i que no són programes, a d:User:Pere prlpz hi ha un recull de queries.

Els dels altres[modifica]

Com trobar articles sense categoria[modifica]

El programa Usuari:PereBot/robot_articles_sense_categoria és fet per buscar articles sense cap categoria enciclopèdica però que no apareixen com a articles sense categoria perquè tenen categories de manteniment. De fet, el que busca són articles que no tinguin cap categoria posada explícitament (o sigui, que no tinguin [[Categoria:).

El procés per fer-lo anar no és gens user-friendly però és senzill:

 1. Us heu d'instal·lar el Python i el pywikipediabot si no ho teniu fet.
 2. Executeu el programa IDLE, que és a la carpeta Python. És l'editor de programes Python.
 3. Cliqueu "New" per fer un programa nou.
 4. A la finestra del nou programa hi copies el contingut de Usuari:PereBot/robot_articles_sense_categoria (si el copiéssiu del viquitext, compte que les etiquetes <source> del principi i el final no formen part del programa).
 5. Heu de canviar un parell de línies segons que vulgueu fer:
  1. On diu catbuscar=u"Articles per millorar" #Posar aquí la categoria que es revisarà heu de canviar "Articles per millorar" pel nom de la categoria que vulgeu mirar. Naturalment, ha de ser una categoria de manteniment perquè si no no hi haurà cap article sense categories per trobar. Suggereixo provar de començar per una categoria sense gaires articles.
  2. On diu paginforme=wikipedia.Page(site,"usuari:PereBot/Articles sense categories") #Pàgina on voleu l'informe. Ha d'existir. heu de canviar "usuari:PereBot/Articles sense categories" pel nom de la pàgina on vulguis l'informe. Si vols, pots deixar la mateixa, però si la canvies compte només que l'has de crear manualment abans d'executar el programa perquè el bot hi afegeix els resultats al final però no la crea (bé, crec que no la crearia si no hi fos).
 6. Deseu el programa. Al nom convé posar-li l'extensió .py
 7. Executeu el programa (amb F5 o amb un menú que crec que es diu "Run").
 8. A la primera finestra que ha obert l'IDLE (finestra Shell) heu d'anar veient què fa el programa. Primer us diu quines categories està carregant i després van sortint els articles un a un a mida que se'ls mira.
 9. Quan acaba, surt el resultat i l'afegeix al final de la pàgina que li heu dit.

Bona part de les instruccions serveixen pels altres programes. Ara bé, aneu amb molt de compte amb els programes que editen articles o categories (aquí o a Commons). A més de fer algunes proves prèvies, per aquests us caldrà també sol·licitar la marca de bot abans de fer-los servir. Compte també que aquestes instruccions serveixen per les meves versions del codi. Els codis que han estat harmonitzats per en Coet amb els altres del grup tècnic s'executen d'una altra manera.