Fires i Festes de Sant Sadurní d'Anoia: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Cap resum de modificació
Línia 15: Línia 15:


==Dia 7 de Setembre==
==Dia 7 de Setembre==
Al matí es fan espectacles infantils, torneigs de tennis i de futbol. A la tarda també es fan espectacles infantils i sardanes. A les 10 i mitja de la nit es tira un [[castell de focs]]. Just després del castell de foc comença ''l'escampada de fil·loxeretes'', és una representació de l'aparició de la plaga de la fil·loxera fent dos correfocs de quinze fil·loxeretes que recorren diversos carrers per trobar-se al centre de la vila. Allà també intervé la fil·loxera gran.
Al matí es fan espectacles infantils, torneigs de tennis i de futbol. A la tarda també es fan espectacles infantils i sardanes. A les 10 i mitja de la nit es tira un [[castell de focs]] al Parc del Gat Cendrer. Just després del castell de foc comença ''l'escampada de fil·loxeretes'', és una representació de l'aparició de la plaga de la fil·loxera fent dos correfocs de quinze fil·loxeretes que recorren diversos carrers per trobar-se a la plaça de l'Era d'en Guineu, plaça situada davant de [[Can Guineu]], edifici que era propietari de [[Marc Mir i Capella]] un dels [[Set Savis de Grècia]] impulsors de la lluita sobre la [[fil·loxera]]. Allà també intervé la fil·loxera gran.


{{orfe|data=gener de 2015}}
{{orfe|data=gener de 2015}}

Revisió del 01:52, 3 ago 2015

Les Fires i Festes de Sant Sadurní d'Anoia, són les principals festes de la vila. Se celebra entre el 6 de setembre i el 9 de setembre, sent el seu punt culminant els dies 7 i 8, on es celebra la festa de la fil·loxera.

Història

Antigament eren molt importants com a fira, ja que era el moment en què el pagès aprofitava per preparar la verema, fer les compres de cavalls i carros, de bótes i eines per treballar la terra i elaborar el vi, etc. Amb el pas del temps, la constant evolució tecnològica ha fet que la part lúdica hagi guanyat el terreny a la part comercial.

Actes Previs

EL dia 30 d'agost es fa una petita representació de la festa de la fil·loxera a la residència per la gent gran que no pot sortir al carrer anomenada Festa de la fil·loxera dels avis.

Dia 6 de Setembre

Abans del pregó es fa la tipica trobada de Punta de coixí. A les 8 del vespre es fa el tradicional pregó de fires on s'ignagura oficialment la festa, en acabat del pregó es fa la tronada i l'exhibició dels falcons del país del cava de Sant Sadurní. A la nit es fa el korrebars, el carnaval d'estiu, concerts i festa fins a la matinada.

Dia 7 de Setembre

Al matí es fan espectacles infantils, torneigs de tennis i de futbol. A la tarda també es fan espectacles infantils i sardanes. A les 10 i mitja de la nit es tira un castell de focs al Parc del Gat Cendrer. Just després del castell de foc comença l'escampada de fil·loxeretes, és una representació de l'aparició de la plaga de la fil·loxera fent dos correfocs de quinze fil·loxeretes que recorren diversos carrers per trobar-se a la plaça de l'Era d'en Guineu, plaça situada davant de Can Guineu, edifici que era propietari de Marc Mir i Capella un dels Set Savis de Grècia impulsors de la lluita sobre la fil·loxera. Allà també intervé la fil·loxera gran.