Quint Cecili Metel (cònsol): diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Àsdrubal Barca
Línia 14: Línia 14:


[[Categoria:Cònsols romans]]
[[Categoria:Cònsols romans]]

[[en:Quintus Caecilius Metellus (died 175 BC)]]

Revisió del 11:15, 12 des 2007

Quint Cecili Metel (Quintus Caecilius L. F. L. N. Metellus) fou un magistrat romà, fill de Luci Cecili Metel (cònsol) (Lucius Caecilius L. F. C. N. Metellus). Ciceró l'esmenta com orador.

Fou elegit pontífex el 216 aC, edil plebeu el 209 aC, i edil curul el 208 aC.

El 207 aC va servir a l'exèrcit del cònsol Claudi Neró i fou un dels llegats enviats a Roma a anunciar la victòria romana i la mort d'Àsdrubal Barca. A l'any següent, fou magister equitum del dictador Marc Livi Salinator, nomenat per dirigir els comicis, i en aquests comicis (206 aC) fou elegit cònsol pel 205 aC amb Luci Vetri Filó, que havia servit amb ell a la campanya contra Àsdrubal.

Els dos van rebre el Bruci com a província, per fer la guerra a Anníbal, però en el seu període no va fer res especialment important.

Va restar al Bruttium com a procònsol el 204 aC. A final de l'any va tornar a Roma i fou nomenat dictador per dirigir els comicis. Després va participar a la guerra contra els cartaginesos fins el 201 aC.

El 201 aC fou nomenat decemvir per el repartiment de la terra publica al Samni i la Pulla entre els soldats romans. El 185 aC fou enviat al Regne de Macedònia com ambaixador i també davant la Lliga Aquea.

Encara vivia el 179 aC, últim cop que se l'esmenta.