Karabük: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
m Canvis menors, neteja AWB
m Corregit: Compta amb una població > Té una població
Línia 1: Línia 1:
'''Karabük''' és una ciutat situada al nord de [[Turquia]] i capital de la [[província de Karabük]], a uns 200 km de la ciutat d'[[Ankara]]. Compta amb una població de 105.159 habitants (2007). La [[província de Karabük]] és una de les més noves de [[Turquia]]. Fins al [[1995]], pertanyia a la [[província de Zonguldak]].
'''Karabük''' és una ciutat situada al nord de [[Turquia]] i capital de la [[província de Karabük]], a uns 200 km de la ciutat d'[[Ankara]]. una població de 105.159 habitants (2007). La [[província de Karabük]] és una de les més noves de [[Turquia]]. Fins al [[1995]], pertanyia a la [[província de Zonguldak]].


== Economia ==
== Economia ==

Revisió del 09:16, 20 maig 2016

Karabük és una ciutat situada al nord de Turquia i capital de la província de Karabük, a uns 200 km de la ciutat d'Ankara. Té una població de 105.159 habitants (2007). La província de Karabük és una de les més noves de Turquia. Fins al 1995, pertanyia a la província de Zonguldak.

Economia

A Karabük es troba una de les empreses productores d'acer de Turquia, Kardemir. A més, compta amb els seus propis recursos de dolomita i pedra calcària, mentre que el carbó blanc i el manganès es porta des de Zonguldak i el ferro, de Divriği. Tot això permet que la indústria de Karabük, encara que senzilla, sigui variada. Aquesta inclou una bateria de coc, alts forns i una fosa. També existeixen plantes químiques que produeixen àcid sulfúric i fosfats. Prop de la ciutat es troben les mines de carbó de Zonguldak.

Referències

Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Karabük

Plantilla:Districtes de Karabük