Universitat d'Addis Abeba: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Creada per traducció de la pàgina «Addis Ababa University»
 
Cap resum de modificació
Línia 1: Línia 1:
{{editant}}
{{organització}}
'''Addis Ababa Universitat''' ({{lang-am|አዲስ አበባ ዩኒቨርሲቲ}}: {{lang-am|አዲስ አበባ ዩኒቨርሲቲ}}) És una universitat estatal en [[Addis Abeba|Addis Ababa]], la capital d'Etiòpia. Al principi cridat la '''Universitat Universitària de Addis Ababa''' al seu establiment dins 1950, sigui més tard rebatejat '''Haile Selassie jo Universitari''' dins 1962 després de l'Emperador etiòpic Haile Selassie jo. La institució va rebre el seu nom actual dins 1975.
'''Addis Ababa Universitat''' ({{lang-am|አዲስ አበባ ዩኒቨርሲቲ}}: {{lang-am|አዲስ አበባ ዩኒቨርሲቲ}}) És una universitat estatal en [[Addis Abeba|Addis Ababa]], la capital d'Etiòpia. Al principi cridat la '''Universitat Universitària de Addis Ababa''' al seu establiment dins 1950, sigui més tard rebatejat '''Haile Selassie jo Universitari''' dins 1962 després de l'Emperador etiòpic Haile Selassie jo. La institució va rebre el seu nom actual dins 1975.



Revisió del 16:31, 29 gen 2017

Infotaula d'organitzacióUniversitat d'Addis Abeba
(am) አዲስ አበባ ዩኒቨርስቲ Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata

LemaSeek Wisdom, Elevate Your Intellect and Serve Humanity Modifica el valor a Wikidata
EpònimHaile Selassie Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusuniversitat Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació20 març 1950
FundadorLucien Matte (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Membre deConsortium of Ethiopian Academic and Research Libraries (en) Tradueix
Agència Universitària de la Francofonia
Associació d'Universitats Africanes Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webaau.edu.et Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): addisababauniv Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Addis Ababa Universitat (amhàric: አዲስ አበባ ዩኒቨርሲቲ: amhàric: አዲስ አበባ ዩኒቨርሲቲ) És una universitat estatal en Addis Ababa, la capital d'Etiòpia. Al principi cridat la Universitat Universitària de Addis Ababa al seu establiment dins 1950, sigui més tard rebatejat Haile Selassie jo Universitari dins 1962 després de l'Emperador etiòpic Haile Selassie jo. La institució va rebre el seu nom actual dins 1975.

Addis Ababa La universitat va ser fundada com a universitat de dos anys dins 1950 per un canadenc Jesuit, Dr. Lucien Matte, S.J., a la petició de Haile Selassie. Va començar operacions l'any següent. Sobre el següent dos anys un affiliation amb la Universitat de London va ser desenvolupada. L'escriptor i teòric Richard Cummings servit com a membre de la Facultat de Llei en el 1960s.

Mentre part dels seus canvis d'escombrar, el Derg va ordenar Addis Ababa Universitari temporalment tancat damunt 4 de #març de 1975 i dispatched els seus 50,000 estudiants al camp per ajudar suport de complexió pel règim nou. La universitat va oferir els programes del seu primer Mestre dins 1979 i el seu primer PhD programes dins 1987.

Tres administradors universitaris superiors van dimitir els seus correus dins desembre 2002 dins protesta contra interferència de govern creixent en assumptes universitaris interns. Oficials de govern van voler l'Universitari de canviar el seu sistema d'avaluacions d'estudiant per adaptar-se a un "gemgema" (autocrítica) el sistema afavorit pel partit governant.[1]

Dins 2013/2014, hi hi havia 33,940 universitari matriculat estudiants, 13,000 estudiants de postgrau i 1733 PhD estudiants, fent un cos d'estudiant total de 48,673.[2]

Campus i Universitats

Addis Ababa La universitat té tretze campus. Dotze d'aquests és situat en Addis Ababa, i un és localitzat en Bishoftu, aproximadament 45 quilòmetres fora. També manté branques dins moltes ciutats pertot arreu Etiòpia. El govern assigna estudiants qualificats a aquestes universitats a conclusió d'institut.

Va associar les institucions inclouen l'Institut d'Estudis etiòpics, va fundar per Richard Pankhurst.

  • Universitat de Ciències Naturals i Computacionals
  • Universitat d'Educació i Estudis Conductistes
  • Universitat de Ciències Socials
  • Universitat de Humanities, Estudis de Llengua, Periodisme i comunicació
  • Universitat d'Estudis de Desenvolupament
  • Universitat d'Empresarial i Economia
  • Universitat de Llei i Governance Estudis
  • Skunder Boghossian Universitat d'Actuar i Arts Visuals
  • Universitat d'Agricultura i Medicina Veterinària
  • Universitat de Ciències de Salut
  • Addis Ababa Institut de Tecnologia

Referències

  1. "Ethiopia: Country Reports on Human Rights Practices: 2002 report", Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor, US State Department.
  2. Error en el títol o la url.«».

Lectura més llunyana

  • Teshome G. Wagaw. El Desenvolupament d'Educació més Alta i Canvi Social, una Experiència etiòpica. De l'est Lansing, Michigan. Michigan Premsa Universitària Estatal. 1990.

Enllaços externs