Fitnes: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
m Afegida la plantilla {{Autoritat}} a l'article
m Leptictidium ha mogut Fitness a Fitnes: Terme normalitzat segons el Cercaterm
(Cap diferència)

Revisió del 16:41, 9 des 2018

Fitness en Severodvinsk, Rússia.

El fitness és l'exercici físic fet per mantenir un correcte estat de salut. Recull l'ideal grec de la 'kalokagatia', o síntesi del bo i el bell.

En l'actualitat el fitness implica múltiples factors que es poden resumir en l'ideal grec perfectament: una millora de la condició física en general amb la seva consegüent resposta en l'apartat de l'aspecte físic, i tot això a través d'un sistema d'entrenament individualitzat i d'una adequada nutrició.

L'objectiu del fitness és la salut, perquè la mateixa condició física implica salut de forma directament proporcional. L'entrenament en fitness té com a objectiu el desenvolupament integral de totes les qualitats físiques del subjecte: un entrenament cardiovascular per a desenvolupar el sistema cardiorespiratori, un entrenament amb càrregues i de flexibilitat i elasticitat per a potenciar el sistema neuromuscular, tot això acompanyat d'una alimentació correcta i equilibrada i, en cas necessari, de la suplementació apropiada per a cada cas en particular.

Vegeu també

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Fitnes