Hetty Balkenende: diferència entre les revisions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Contingut suprimit Contingut afegit
Pàgina nova, amb el contingut: «{{Infotaula persona}} {{medaller}} {{PaísMedalla|{{NED}}}} {{Esport|Natació}} {{Competició|Campionat d'Europa}} {{Me...».
 
Línia 21: Línia 21:
[[Categoria:Nedadors de crol neerlandesos]]
[[Categoria:Nedadors de crol neerlandesos]]
[[Categoria:Nedadors sincronitzats]]
[[Categoria:Nedadors sincronitzats]]
[[Categoria:Esportistes d'Amsterdam]]

Revisió del 10:17, 26 nov 2020

Infotaula de personaHetty Balkenende

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1939 Modifica el valor a Wikidata (84/85 anys)
Amsterdam (Països Baixos) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciónedadora Modifica el valor a Wikidata
Esportnatació Modifica el valor a Wikidata
Medaller
Competint per Països Baixos Països Baixos
Natació
Campionat d'Europa
Plata Torí 1954 4x100 metres lliures

Hetty Balkenende (Amsterdam, 1939)[1] és una nedadora neerlandesa, ja retirada, especialista en estil lliure i en natació sincronitzada, que va competir durant les dècades de 1950 i 1960.

Va guanyar una medalla de plata en els 4x100 metres lliures al Campionat d'Europa de natació de 1954, formant equip amb Loes Zandvliet, Joke de Korte i Geertje Wielema.[2] El 1955 ajudà a l'equip neerlandès a establir un nou rècord del món en la mateixa prova. Aquell mateix any guanyà dos campionats nacionals, en els 100 i 400 metres lliures, i establí dos rècords nacionals en els 400 metres lliures i el rècord del món de les 880 iardes lliures.[3][4] Va ser seleccionada per l'equip neerlandès per participar als Jocs Olímpics d'estiu de Melbourne, però finalment els Països Baixos van boicotejar els Jocs com a protesta per la repressió soviètica en la revolució hongaresa.

Un cop retirada de la natació, va centrar-se en la natació sincronitzada i guanyà el campionat d'Europa, no oficial, de 1963 en tres rutines, solo, parella i tècnica.[5] L'abril de 1967 es casà amb Jens Svensson i es nacionalitzà noruega.[6] Com a noruega, Hetty Svensson-Balkenende va guanyar el campionat nacional i nòrdic de natació sincronitzada el 1970.[7][8]

Referències

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Hetty Balkenende